dinsdag, april 24

Goede generale repetitie Spijkenisse en blessureleed

Ter voorbereiding op de belangrijke competitiewedstrijd komende zaterdag tegen ACV won Spijkenisse met 6-4 van de Peter Barendse Voetbal Academy, een elftal dat is samengesteld uit spelers die geen contract hebben gekregen bij een betaald voetbal organisatie. Bij de thee keken de mannen van Wubben/Sintmaartensdijk nog tegen een 4-1 achterstand aan.
Het werd een echte oefenwedstrijd op het scherp van de snede. De Voetbal Academy verkocht de huid zo duur mogelijk en beëindigde het duel met negen spelers. Spijkenisse opende de score door een treffer van Eric Polet die in het veld was gekomen voor de geblesseerd geraakte Tim van der Lijn. Doch de Academy benutte de kansen verkregen uit counters en zette Spijkenisse voor de rust op een schier onoverbrugbare 4-1 achterstand.
Spijkenisse gaf zich echter niet gewonnen en wilde hoe dan ook met een goed gevoel richting confrontatie met ACV. Jazzy Adams toonde zich accuraat in de afwerking en produceerde een onvervalste hattrick. De langszij gekomen thuisclub ging onverdroten aanvallend door en nam door een treffer van de uitstekend spelende Sven Mijnans een voorsprong. Het slotakkoord kwam van Tom den Boer die binnen de zestien werd gevloerd en zelf de strafschop verzilverde.
Op hetzelfde moment kwam het bericht op het sportpark Jaap Riedijk binnen dat ACV het inhaalduel tegen Harkemase Boys met 2-1 had gewonnen en op de ranglijst naast Spijkenisse was gekropen. Reden te meer om massaal zaterdag de groen-witten te steunen.

Daan Bourgonje voorlopig uitgeschakeld

Middenvelder Daan Bourgonje komt dit seizoen niet meer in actie voor Spijkenisse. De Hellevoeter viel geblesseerd uit in het duel met ASWH en liep gescheurde kruisbanden op. Onzeker is nog of hij geopereerd moet worden. Wij wensen Daan een voorspoedig herstel.