dinsdag, april 24

JO11-12 laat het opnieuw afweten in de tweede helft

Spijkenisse JO11-12 – Simonshaven JO11-1G 3-7 (3-2)

De tweede helft van het seizoen wordt gekenmerkt door wisselvalligheid van de JO11-12. De afgelopen weken hebben we hier veel aandacht aan besteed in de hoop dit uit het spel te krijgen. Op de trainingen zien we in ieder geval meer inzet en afgelopen donderdag werd er goed partij geboden tegen een aantal vaders en de broer van Jören.
Vandaag moesten we thuis tegen Simonshaven JO11-1G. We waren vandaag helemaal compleet, dus daar kon het niet aan liggen. Vooraf hadden we besloten het wisselbeleid aan te passen. Het idee was om per wedstrijd maar 4 jongens te wisselen omdat we het idee hebben dat door het vele wisselen de jongens in verwarring raakten tijdens de wedstrijd. In de rust van deze wedstrijd besloten we om toch iedereen een wisselbeurt te geven, maar dan wel één wissel per wedstrijd.
Om 9.47 uur floot de scheidsrechter het beginsignaal. We begonnen direct goed aan de wedstrijd. Dean gaf een mooie pass op Jören die direct gevaarlijk werd. Helaas kwam er geen doelpunt uit zijn aanval. Even later ontving Jören opnieuw de bal, ditmaal van Valentino. Het schot van Jören werd gehouden door de keeper van Simonshaven. Spijkenisse was duidelijk beter dan Simonshaven, maar in de 4e minuut wist Simonshaven toch op een 0-1 voorsprong te komen na een uitbraak. Geheel tegen de verhoudingen in wist Simonshaven in de 7e minuut zelfs de score te verdubbelen.
In de 8e minuut kreeg Spijkenisse echter loon naar werken. Dean gaf een schitterende steekpass op Valentino die vervolgens hard uithaalde op doel en de score op 1-2 bracht. Dean had kort hierna de 2-2 op zijn schoen na de bal van Jören te hebben gekregen. Het schot van Dean werd echter gekeerd door de keeper.
In de 18e minuut kwam Dean aan de bal na een inworp van Syde en wist vervolgens de score wel weer gelijk te trekken (2-2)! Even later kregen we de eerste kans om op voorsprong te komen. De aanval begon bij Valentino die de bal breed op Ruben gaf. Ruben gaf vervolgens een pass op Syde die hierna de bal op Dean speelde. Dean vuurde vervolgens op de keeper van Simonshaven die het schot wist te keren. Drie minuten voor rust lukte het Dean wel om Spijkenisse op voorsprong te zetten. Na een aanval op links wist hij met zijn buitenkant voet de keeper van Simonshaven kansloos te laten (3-2). De eerste helft van deze wedstrijd speelde Spijkenisse erg goed. Er werd heel goed samengespeeld en iedereen speelde met veel inzet. Dit beloofde wat voor de tweede helft.
Direct na het beginsignaal van de tweede helft had Simonshaven een grote kans om de stand weer gelijk te maken. Gelukkig trof de bal geen doel. Hierna gaf Dave een mooie pass op Valentino die de bal doorgaf aan Jören. Het schot van Jören werd echter gehouden. Hierna was het weer Simonshaven dat in de aanval ging, maar Divano wist met een uitstekende redding een goal te voorkomen. Het was echter een voorbode van wat er ging komen. In de 4e minuut na rust wist Simonshaven de stand weer gelijk te maken (3-3).
De rest van de tweede helft liet Spijkenisse weer het voetbal zien dat we al veel te vaak hebben gezien. De inzet werd minder, de koppies gingen hangen en we maakten veel persoonlijke fouten. De afspraken werden niet meer nagekomen en de doelpunten vlogen ons om de oren. De wedstrijd eindigde dan ook in 3-7. Met ongeloof hebben de trainers/leiders en de ouders naar de tweede helft gekeken. Hoe kan het verschil zo groot zijn?!
Over twee weken spelen we een derby uit tegen Hekelingen JO11-7 om 8.30 uur.