zondag, juli 15

Degradatiestrijd duurt onverminderd voort

0
DVS’33 legt fundament voor 3-0 winst voor de rust
Ermelo – De beslissingen over het kampioenschap en degradatie in de derde divisie kunnen wel eens op de allerlaatste speeldag vallen. Spijkenisse herstelde zich van een zeer matige eerste helft, waarin een   1-0 achterstand op het scorebord prijkte, naar een redelijke tweede episode maar kon een 3-0 verlies bij de eindafrekening niet voorkomen.
,,Nee, het zouden bonuspuntenten zijn geweest,” concludeerde teammanager Aren Buvens op de terugtocht met de bus. ,,DVS is een goed georganiseerd en technisch bekwaam spelende ploeg. We hadden op grond van de tweede helft wel een doelpuntje verdiend, maar meer zat er niet in en hadden we ook geen recht op.”
Bedoelingen duidelijk
Reeds vanaf de aftrap maakten de twee ploegen duidelijk langs welke weg het succes gezocht werd. DVS’33 speelde consequent met een vijfmansverdediging en probeerde met snel opgezette aanvallen Spijkenisse te verschalken. De groen-witten die zonder de geblesseerde Eric Polet aantraden kozen zoals gebruikelijk voor de aanval en kregen via Serginio van Axeldongen een dot van een kans om de score te openen. En uitgerekend vanaf dat moment nam de thuisclub het heft in handen en schepte zich door de behendige en suppersnelle Benjamin Roemeon legio mogelijkheden om de score te openen. Dat lukte pas in de 37e minuut toen Mike Ahrens doelman Dyron Bijl verschalkte
Na de thee tapte Spijkenisse uit een ander vaatje, voerde de druk op en kreeg zicht op de gelijkmaker. Doch DVS’33 hield de defensie op slot en besliste de westrijd door de ingevallen Maurice de Ruiter die het leder langs de muur in de linkerbenedenhoek joeg: 2-0. De strijd was gestreden alhoewel Spijkenisse niet opgaf. De Ruiter verhoogde de marge nog naar 3-0 en Michael van Dommelen kopte het kleinnood nog in de slotseconden tegen de lat. Na een dagje rust wacht paasmaandag weer een finale thuis tegen ONS Sneek op het affiche.
DVS’33-Spijkenisse 3-0 (1-0). 37′ Mike Ahrens 1-0, 77′ en 89′ Maurice de Ruiter 2-0 en 3-0.    
DVS’33: Thodorie Velanas, Haico Epe, Dennis Hollart, Basil Camara, Roald de Vries, Lars Dekker, Coen Vloedgraven (78′ Mark Bouwman), Mike Ahrens, Gokhan Yasar (26′ Maurice de Ruiter), Daniel van Warven (81′ Yannick van Zwam), Benjamin Roemeon.
Spijkenisse: Dylan Bijl, Marvin van der Pluijm, Danny Groos (78′ Jazzy Adams), Vincent Verbond, Glenn Rijswijk (52′ Sven Mijnans), Michael van Dommelen, Stefano Goncalves, Etienne Mariana, Sander Barragan, Serginio van Axeldongen (86′ Adam El Fazazi), Felino Jardim.
Bijzonderheden: De wisselvallig fluitende scheidsrechter Betben toverde Coen Vloedgraven van DVS’33 en Danny Groos van Spijkenisse de gele kaart voor de ogen. Aantal toeschouwers: 550.
Met dank aan Piet van Dijk en DVS33.nl voor de foto’s.

error: Content is protected !!