zondag, juli 15

FC Dordrecht o15 – VV Spijkenisse o15

FC Dordrecht O15 – Spijkenisse O15, 31 Maart 2018

Ruststand 1-1, eindstand 1-5

Na de zeperd bij Spartaan’20 vorige week zaterdag en het voorgaande verlies tegen NAC, werd het weer eens tijd om de punten bij Spijkenisse bij te schrijven. De ontknoping in de 1edivisie komt met de week dichterbij en geloof het of niet, maar de 4plek is net zo dichtbij als het degraderen vanaf plek 10, 11 en 12. Ideaal moment dus om revanche te nemen op de “Schapenkoppen”, die ons een tikkie geflatteerd, de 1wedstrijd achterlieten met een 5-0 nederlaag. Op de ranglijst zijn de verschillen miniem, dan maar op het veld laten zien.

Het affiche loog er niet om, we mochten in het stadion voetballen.

Het kunstgras lijkt er als een biljartlaken in te leggen, dus hier geen klagen over. Met 11 strijders het veld op, de plichtplegingen achter de rug en vlammen. Het initiatief lag duidelijk bij ons de eerste fase. We zagen goede inspeel passes, felle duels om de bal en verplaatsingen naar de zijkanten, waar we steeds gevaarlijker werden. Helaas moesten we al snel omzettingen doen, omdat één van onze centrale verdedigers moest uitvallen. Na een half uur werd ons aandringen dan eindelijk beloond, goed doorgaan van onze spits tot op de achterlijn, terugleggen en bij de 1paal intikken, 0-1. We dachten lekker te gaan rusten met die stand, waren we toch niet alert genoeg om fel op de man te dekken. In de zestien is dat tricky, penalty, 1-1. Zonde

In de rust peppen wij de jongens weer op, om tweede helft geconcentreerd te laten beginnen en wat voor helft zou het worden. Dordrecht speelde gewaagd op buitenspel, dat gaat een paar keer goed, maar die ene keer glipte onze spits er tussen door en korte hoekie, 1-2. Kippenvel momentje.

Dordrecht wisselt een aantal keer en de wedstrijd zit op de wip; of het wordt gelijk of wij maken de beslissing in de wedstrijd. Gelukkig viel het kwartje onze kant op. Wederom onze spits die voor 1-3 zorgt. Qua moeilijkheidsgraad was de 1-4 wel de mooiste, een vrije trap vanaf de zijlijn op de helft van Dordrecht, spits hangt, blijft hangen……….en knikt snoeihard in de touwen. Timing, richting, traptechniek, pfff wat kan het dan mooi zijn om hiernaar te kijken. Als kers op de taart, mag onze aanvoerder ook nog de 1-5 maken en is het feest compleet, drie HELE belangrijke punten mee naar Spijkenisse en klimmen we weer wat op de ranglijst.

As zaterdag Excelsior uit, we hebben ze geanalyseerd en weten waar we de komende week op gaan letten om ook hier optimaal resultaat te halen.

Eerst nog ff maandag 2epaasdag een sterk bezet toernooi bij Barendrecht spelen

Fijne paasdagen, sportieve groet, Marco Konings