dinsdag, april 24

Spijkenisse houdt overlevingsdroom levendig + SAMENVATTING

ONS Sneek met 3-0 terug naar Friesland gestuurd
Spijkenisse – Spijkenisse herstelde zich kranig voor de eerder in het paasweekend geleden nederlaag tegen DVS’33 en won met dezelfde 3-0 cijfers van concurrent ONS Sneek. Michael van Dommelen had met twee treffers een belangrijk aandeel in de winst van de mannen van Wubben en kreeg tien minuten voor het eindsignaal een soort van publieksmissel. Moegestreden maar uiterst voldaan viel hij in de armen van zijn trainer en keek verder gelaten en vol vertrouwen toe hoe zijn medespelers de welkome winst in eigen huis hielden.
Het duurde een hele tijd voordat de ploegen op de ongebruikelijke speeldag met pasen hun draai vonden. Na een kwartier spel forceerden de gasten drie hoekschappen en brachten het leder voor het doel van de thuisclub. Spijkenisse redde het vege lijf met een portie geluk en koos, zoals gebruikelijk, waar het kon voor de aanval. Zonder de aalvlugge Serginio van Axeldongen die aan het duel tegen Ermelo zijn schouder uit de kom raakte en daardoor op het appel ontbrak. Spijkenisse diende derhalve op zoek te gaan naar andere mogelijkheden om de Sneeker defensie te ontrafelen. Het kreeg daarbij de hulp van de tegenstander die de bal met de hand raakte vanuit een voorzet vanaf de linkerflank. Scheidsrechter Prooi wees onmiddellijk naar de stip en Michael van Dommelen liet zich de kans niet ontgaan om zijn ploeg met een 1-0 voorsprong naar de thee te sturen.
Overtuigend
Hetzelfde laken en pak na de rust. Een aanvallend Spijkenisse tegen een op de counter loerend ONS Sneek. Intussen was Jazzy Adams voor de zeer verdienstelijk in de basis van de hoofdmacht debuterende Sven Mijnans gekomen om de aanvallende bedoelingen van de groen-witten nogeens te accentueren. Die zet van Wubben betaalde zich uit. Op de rand van het strafschopgebied kwam Adams in balbezit, zag een klein maar heus gaatje in de vijandelijke defensie en joeg de bal in de linkerbenedenhoek: 2-0. De bevrijdende treffer viel 13 minuten voor tijd. Het leder werd door Stefano Goncalves hoog voor het doel gebracht waar Michael van Dommelen als een volleerd volleyballer het luchtruim koos, het kleinnood op het hoogste punt pakte en raak kopte: 3-0. De strijd was gestreden ook al was de honger van Peter Wubben nog niet gestild. ,,Ga voor de vierde treffer,” hield hij zijn oogappels vanaf de zijlijn voor ogen, maar Wubben moest het er mee doen. In de stand kwam geen verandering meer en Spijkenisse voegde zeer verdiend drie punten aan het totaal toe.
Spijkenisse-ONS Sneek 3-0 (1-0). 41′ en 78′ Michael van Dommelen 1-0 en 3-0, 64′ Jazzy Adams 2-0. Spijkenisse: Dyron Bijl, Etienne Mariana, Dustin Mijnders, Vincent Verbond, Marvin van der Pluijm (89′ Rephendry Amsterdam), Stefano Goncalves, Sander Barragan, Danny Groos, Felino Jardim, Sven Mijnans (60′ Jazzy Adams).

ONS Sneek: Gustavo van der Veen, Tim Oosterbaan, (70′ Rein Werumaus-Buning), Samie Marraki (80′ Jelle-Jan de Graaf), Patrick Amels, Anton Musliu (60′ Jan Dommerholt), Barry Ditewig (82′ Fabian Stevens), Klaas de Vries, Michael Lanting, Curtrick Gonzalez, Derginho Fatima, Genridge Prijor.
Bijzonderheden: De onberispelijk fluitende leidsman Prooi hield alle kaarten op zak. Aantal toeschouwers: 400.

Met dank aan Piet van Dijk en ONSSneek voor de foto’s.En Martin Smit voor de samenvatting