dinsdag, april 24

Spijkenisse start eindspurt tegen Magreb

Spijkenisse moet in de derde divisie voorlopig nog zeker aan de bak. En, of het dan einde oefening is, of dat er nog een verlenging aankomt wordt naar het zich laat aanzien op de allerlaatste competitiedag beslist. Komende zaterdag zet Spijkenisse de eindspurt in met als doel verschoond te blijven van alles en gewoon derde divisionist te blijven. Tegenstander Magreb’90 is de niet te onderschatten tegenstander maar wel kandidaat nummer een om te zakken naar de hoofdklasse.

In de zinderende en krankzinnige heenwedstrijd speelde de kemphanen met 5-5 gelijk en konden met onvoorwaardelijk aanvallend spel de toeschouwers bekoren. De mannen van Wubben zijn dus gewaarschuwd. Ook zorgt de maar voortdurende soap tussen Magreb en Capelle voor onduidelijkheid ook bij Spijkenisse. Psychologisch zijn de groen-witten in het voordeel omdat Magreb de laatste competitiewedstrijd met 7-1 verloor van DVS’33 en Spijkenisse met een 3-0 winst op ONS Sneek van het veld liep. Magreb ‘woont’ in de wijk Kanaleneiland die in de jaren zestig de uitbreiding van Utrecht inluidde en in 2017 gedeeltelijk werd gerenoveerd. Magreb bekleedt ook een belangrijke maatschappelijke positie in de stad en is niet alleen voor het voetbal van belang dat voortbestaan wordt gecontinueerd.
Winnen van Magreb’90 is dus voorwaar geen sinecure. Spelers en staf zetten de eindspurt in en kunnen een steuntje in de rug best gebruiken. Want ooit zei voorzitter Jo Witteveen ‘Spijkenisse is niet mijn club, niet uw club, maar onze club.” Tot zaterdag Spijkenisse tegen Magreb’90 op het sportpark Jaap Riedijk aanvang 14.30 uur.