dinsdag, april 24

Justin Tromp keert terug naar oude nest

Spijkenisse heeft zijn drie musketiers bij elkaar
Spijkenisse – Het is de doelstelling bij Spijkenisse jeugdspelers een gedegen opleiding te geven en als ze niet, of nog niet slagen ze besluiten terug te keren naar hun oude liefde. Voor het komend seizoen heeft Spijkenisse zijn drie musketiers, die het fort moeten bewaken tegen vijandelijke indringers, compleet. Sven Mijnans en Jesse Luijkx krijgen gezelschap van Justin Tromp die van Excelsior terugkeert naar waar het ooit allemaal begon: het Sportpark Jaap Riedijk.
Ter voorbereiding op het lopende seizoen werd de nu 18 maar bijna 19 jarige Justin Tromp toegevoegd aan het eerste elftal van eredivisionist Excelsior. ,,Achteraf gezien bleek het een soort van examen te zijn geweest,” blikt de student sportmarketing aan de Hogeschool Rotterdam terug op wat nu blijkt zijn laatste periode bij de Rotterdammers. ,,Ik maakte de hele voorbereiding van het eerste mee en debuteerde in de hoofdmacht in een oefenwedstrijd tegen RKC. In de 78e minuut kwam ik er in en we wonnen de wedstrijd overigens met 2-1. Dat was een hele ervaring. Doch na afloop kreeg ik van het hoofd opleidingen Marco van Lochum het advies om naar een andere club uit te zien. Gewogen en dus te licht bevonden.”
Nieuw elan
,,Het is overigens moeilijk bij Excelsior door te breken,” ervoer Justin Tromp. ,,Ze hebben alleen maar een elftal van onder de 19 en Jong Excelsior. Veel kandidaten dus voor enige plekken. Nee, ik was eigenlijk niet teleurgesteld. Ik vond het in de trainingen uitstekend gaan, maar in wedstrijden kwam het er niet uit.”
Justin Tromp was een ervaring rijker en voorlopig een illusie armer. Maar bij de pakken neer leggen komt in zijn woordenboek niet voor. ,,Op dat moment dacht ik alleen maar terug te keren naar Spijkenisse,” verklaart de centrale verdediger die overigens ook op andere posities in de defensie meer dan gemiddeld uit de voeten kan zijn keuze voor de groen-witten. Lekker dicht bij huis, veel bekenden, een goed voetballend eerste en een club met ambitie.”
Na een gesprek met trainer Peter Wubben gaf Justin Tromp zijn ja-woord. Daarbij bleef het echter niet want Tromp wilde meteen aan de bak om te acclimatiseren. ,,Meetrainen, en ik heb ook al twee oefenwedstrijden meegedraaid. Tegen Excelsior Maassluis en de Voetbal Academy. Het ging boven verwachting goed. Verder bezoek ik zoveel mogelijk nog te spelen wedstrijden door Spijk. Een goede voorbereiding is immers het halve werk.”
Het blijft Justin Tromp om het even of Spijkenisse het vege lijf in de derde divisie uiteindelijk redt. ,,Nou, dat is niet helemaal waar,” reageert Justin Trump met een venijnige gloed in de ogen. ,,Ik speel het liefst zo hoog mogelijk, dus derde divisie. Maar als onverhoopt het doek zal vallen, gaan we niet bij de pakken neer zitten. Dan gaan we er alles aan doen om het verloren terrein terug te veroveren. Ik hoop echter en denk ook dat het niet zover komt.”
Spijkenisse krijgt echter er niet alleen een talentvolle jonge voetballer bij, maar ook een prettig mens die een stimulans kan zijn voor het groepsproces. Met de terugkeer is zijn honger naar het betaalde voetbal nog niet gestild en zal hij elke zich voordoende kans in die richting grijpen. Justin Tromp grijpt elke zich voordoende kans en zal zich zeker als welkome versterking van de ploeg van Wubben ontpoppen.