zaterdag, juli 21

JO11-12 toont veerkracht in de tweede helft

Hekelingen JO11-7 – Spijkenisse JO11-12  5-0 (4-0)

Spijkenisse JO11-12 speelt de tweede seizoenshelft tot nu toe zeer wisselvallig en dat zien we niet alleen tijdens de wedstrijden, maar ook tijdens de trainingen. Soms wordt er met veel passie en inzet getraind en gespeeld en soms is dat helemaal andersom.
Vandaag moesten we de stadsderby uit tegen Hekelingen. Hekelingen is de competitie wel goed begonnen, dus we waren vooraf gewaarschuwd. Valentino deed mee met de kidsrun in Rotterdam en kon dus niet meedoen aan de wedstrijd. Met een prachtig zonnetje aan de hemel floot de scheidsrechter om 10.30 uur het beginsignaal.
Spijkenisse begon prima aan de wedstrijd. In de beginfase hadden we direct op een voorsprong kunnen komen als er iets slimmer met de kansjes was omgegaan. Met name de voorhoede leed de eerste helft teveel balverlies waardoor de druk op de verdediging teveel werd. In de 8een 9eminuut werd dat door Hekelingen afgestraft waardoor de stand op 2-0 terecht kwam.
In de 10eminuut hadden we de kans om de achterstand te verkleinen. Dean gaf een mooie steekpass op Jören, maar Jören wist de bal niet tussen de palen te krijgen.
In de 14eminuut was het echter Hekelingen dat de voorsprong wist uit te breiden na eerst twee keer de lat van Divano te hebben getoucheerd (3-0).
Tot overmaat van ramp wist Hekelingen in de 17eminuut zelfs nog stand op 4-0 te zetten.
Wat we tot nu toe vaak hebben gezien is dat de jongens dan de koppies gaan laten hangen. Gelukkig gebeurde dat nu niet. In de 19eminuut gaf Dean een bal aan Syde, maar het hierop volgende schot van Syde werd geblokt.
De eerste helft heeft Spijkenisse aardig wat corners mogen nemen. Vaste cornernemer is Jaysen, die vandaag prachtige corners nam. In de 20eminuut spatte zijn corner zelfs op de binnenkant paal uiteen.  Hier had Jaysen een goal verdiend!
In de rust werden de jongens gewezen op de dingen die verkeerd gingen, maar ook de goede punten werden benoemd.
In de tweede helft had Spijkenisse in het begin weer een corner, opnieuw genomen door Jaysen. Hieruit volgde een grote kans voor Syde. De bal werd echter gekeerd en in tweede instantie wist ook Jören de bal niet in het doel te krijgen. Spijkenisse was goed uit de kleedkamer gekomen. Er werd met name in de voorhoede beter samengespeeld. Wat we helaas ook zien is dat Spijkenisse ook wel vaak een beetje pech heeft.
In de 8eminuut van de tweede helft wist Hekelingen de stand uit te breiden naar 5-0 na een ongelukkige verdedigingsfout.
Verder stonden onze verdedigers vandaag als een huis. Natuurlijk werden er af en toe foutjes gemaakt, maar al met al scoorde iedereen een dikke voldoende.
In de 20eminuut kreeg Spijkenisse weer eens een corner, ditmaal genomen door Dave. De bal kwam bij Ruben terecht die hard uithaalde op het doel. Hij raakte de bal niet helemaal goed, waardoor de bal over het doel verdween. Het laatste wapenfeit was van Syde, maar ook hij wist de bal niet in het net te krijgen.
Spijkenisse verdient complimenten voor het vertoonde spel in de tweede helft. Als we nou eens een hele wedstrijd met die inzet zouden spelen, weet ik zeker dat de doelpunten vanzelf komen.
Volgende week spelen we om 8.30 uur thuis tegen VFC JO11-8.