dinsdag, april 24

Spijkenisse zoekt vertwijfeld naar de juiste vorm + samenvatting

Hekkensluiter Magreb’90 houdt groen-witten met 2-2 in bedwang
Spijkenisse – Het was verreweg de slechtste wedstrijd van dit seizoen. Speltechnisch en tactisch brouwden de mannen van trainer Peter Wubben er bar weinig van. De sluitpost op de ranglijst bestreed Spijkenisse met zijn eigen wapens en sleepte een verdiend 2-2 gelijkspel uit het vuur. De thuisclub maakte wel nog een 2-0 achterstand bij de thee ongedaan zodat onherstelbare schade werd voorkomen.
Een half uur voor de wedstrijd werden de opstellingen pas gemaakt. ,,De laatste vier spelers zijn binnen, dus we kunnen,” maakte trainer Mohammed El Abdallaoui met een grote grote grijns op het gezicht wereldkundig. ,,Ja, ik ben bij Magreb’90 niet alleen trainer maar ook therapeut, maatschappelijk werker, vader, vriend en noem het maar allemaal op. Het is bij ons altijd afwachten wie er komen opdagen.” En, het was nou juist die halfslachtigheid waarmee Magreb’90 het voetballen practiseert die de assistent-trainer van Spijkenisse voordat het duel begon grote zorgen baarde. ,,Ik heb het daar niet op,” liet de Zuidlander met gefronste wenkbrouwen weten.
Initiatief
En voorwaar, de Utrechtenaren namen direct het initiatief in de wedstrijd en togen brutaal ten aanval. Spijkenisse werd regelmatig overrompeld en het werd al spoedig zonneklaar dat de Maaswijkbewoners een moeilijk middagje tegemoet gingen. Zeker toen Magreb’90 in de 16e minuut door Anwar Akrouh uit een voorzet van Halam Jabir met 1-0 niet eens zo verrassend aan de leiding kwamen. Spijkenisse zocht, zocht en zocht maar vond nooit het juiste ritme. Verder dan een schot tegen de lat van Felino Jardim kwam de thuisclub niet en nog erger keek bij de thee tegen een 2-0 achterstand aan doordat in de 33e minuut Osarugue Uyl-olaye de bal kinderlijk eenvoudig door verdediger Danny Groos kreeg toegespeeld en zich daarvoor bedankte door de voorsprong te verdubbelen.
Gedonderd
In de pauze zal het wel gedonderd hebben in de kleedkamer van Spijkenisse want de vertoning kreeg tot dan toe geen goedkeuring van Wubben. Doch wat Spijkenisse ook probeerde er slopen altijd kleine missers in het spel die wel heel erg vaak een vloeiende opbouw van een aanval in de weg stond. Nadat doelman Dyron Bijl behoedde voor een allesbeslissende 3-0 achterstad was het in de 65e minuut Sander Barragan die de aansluitingstreffer fabriceerde en nieuwe hoop bracht in de harten van allen die Spijkenisse lief is: 1-2. Zonder te vlammen ging Spijkenisse op jacht naar tenminste de gelijkmaker en werd door de bezoekers in het zadel geholpen. Conditioneel was Magreb’90 aan het einde van zijn latijn. Een keer per week of zelf niet trainen eisten hun tol. In de 79e minuut kwam Adam El Fazazi in balbezit en besloot het individueel te poberen. Hij passeerde drie verdedigers en werd vervolgens binnen het strafschopgebied onreglementair gestopt door een verdediger. De terechte strafschop werd uiterst koelbloedig benut door Michael van Dommelen: 2-2. Spijkenisse drong nog wel aan maar kwam niet meer verder dan een schot tegen de lat door Sander Barragan.
Spijkenisse-Magreb’90 2-2 (0-2). 16′ Anwar Akrouh 0-1, 33′ Osarugue Uyi-olaye 0-2, 65′ Sander Barragan 1-2, 81e Michael van Dommelen 2-2.

Spijkenisse: Dyran Bijl, Etienne Mariana, Dustin Mijnders, Marvin van der Pluijm (67′ Adam El Fazazi), Stefano Goncalves, Michael van Dommelen, Dander Barragan, Serginio van Axeldongen, Danny Groos (40′ Jazzy Adams), felino Jardim (67′ Marco de Borst), Sven Mijnans. Magreb’90: Nourdi Bourazma, Omar El Ghazouani, Hakan Jabir, Dyllan Ahinful, Ismael Chibrani, Anwar Akrouh, Ilias Yagou, Osarugue Uyi-olaye (67′ Coga Kinkela) (85′ Yassine El Ahannach), Denzel Frijor, Tarik Karim (63′ Dairrick Barima), Lloyd Deilingen.
Bijzonderheden: De redelijk fluitende scheidsrechter Vries gaf de gele kaart aan Felino Jardim, Marvin van der Pluijm, Sander Barragan en Etienne Mariana (allen van Spijkenisse) en Gogo Klinkela van Magreb’90. Aantal toeschouwers: 350.

Met dank aan Piet en Martin