zaterdag, juli 21

Hâld derfoar, wy komme, Harkema

0
Ze hebben allebei wat goed te maken. Spijkenisse wil zich voor het teleurstellende 2-2 gelijkspel tegen Magreb90 rehabiliteren en Harkemase Boys wil de vieze smaak in de mond na de 5-0 nederlaan tegen Scheveningen wegpoetsen. En dus gaan de mannen van Wubben komende zaterdag al vroeg op pad om na 240 kilometer met de bus de degens te kruisen met de Friezen. ,,Er zijn onderling nog grote verschillen,” legde de assistent-trainer van ONS Sneek uit. ,,In Leeuwarden zijn ze veel fanatieker dan in Heerenveen dat ze eigenlijk geen Friesland vinden. En, Harkema is een land apart dat moet je gewoon maar ondervinden.”
Martijn Barto speelde ooit voor de Harkiten en verkaste daarna naar Cambuur waarmee hij kampioen werd in de eerste divisie en zich als een gevreesd aanvaller ontpopte in de eredivisie. Barto verkaste in de jeugd van Spijkenisse naar Heerenveen en maakte zijn debuut in het betaald voetbal bij RKC Waalwijk.
Harkema telt slechts 4500 inwoners die allemaal een plaatsje kunnen vinden op het sportpark De Bask dat een capaciteit heeft van 5500 bezoekers. De club is ook buiten Harkema populair en trekt veel publiek van buiten af.
Het wordt dus een zware dobber voor Spijkenisse dat thuis met 3-0 wist te winnen. Harkema staat op de ranglijst twee plaatsen hoger dan de groen-witten zodat alles mogelijk is. Spijkenisse zal zijn beste beentje voor zetten en gebrand zijn op het behalen van een resultaat dat de moeite waard is om mee naar huis te nemen. Pas maar op, we komen er aan, Harkema.

error: Content is protected !!