zaterdag, juli 21

SBV Excelsior O15 – Spijkenisse O15

Rust- en eindstand 0-0

Na de winst op bvo ploeg Dordrecht, stond afgelopen zaterdag wederom een kraker op het menu, de uitwedstrijd tegen SBV Excelsior. Hier lag nog een rekening open van de thuis wedstrijd, waar binnen 5..10 minuten de wedstrijd uit handen werd gegeven en met 1-4 werd verloren.

Als bonus mochten we voetballen in het stadion en nadat alle toeschouwers een plekje in de zon hadden gezocht, waar je zo gezellig zit, kwamen ze op het veld, het gejuich uit tientallen kelen, want je staat ervan versteld, als die sterrenploeg gaat spelen 😊

De analyse was een paar weken gelden gedaan, dus we wisten waar we Excelsior pijn konden doen, namelijk op de back posities. Voorin maken zij veelvuldig gebruik van een sterke buitenspeler, dus we waren gewaarschuwd.

Als je dan de twee wedstrijden naast elkaar legt, dan is één ding zeker, ten opzichte van die wedstrijd zijn weer stappen gemaakt door de boys en kunnen we ons goed afzetten tegen dit soort ploegen.

Aangezien we dermate aan elkaar gewaagd waren, zijn de kansjes spaarzaam en is het een “battle” op het middenveld. Ook hier laten we zien, dat er beweging in het elftal zit zonder bal, de duels worden niet geschuwd en komen we ook zo nu en dan voor het doel bij de Rotterdammers

We gaan rusten met 0-0 en tanken weer energie voor de tweede helft; was nodig, want het was aardig warm in het stadion, met die kunstgras mat.

In de tweede helft duidelijk initiatief bij ons en we melden ons wat nadrukkelijker bij het doel van de tegenstander. Zij moeten wisselen en dat geeft ons het gevoel dat we ze te pakken hebben, alleen die goal nog. Naarmate de wedstrijd vordert, is wel duidelijk, dat diegene die scoort ook de wedstrijd wint. In de eindfase heeft Spijkenisse het meeste recht op die goal. Goed doorgaan van één van onze spitsen, levert een haast niet te missen kans, maar helaas net naast de goal.

Met nog één vrije trap in de slot seconden van de wedstrijd, belandt deze bij de tweede paal. Een intikkertje zou volgen, maar helaas aan de verkeerde kant van de paal. Hiermee eindigt de wedstrijd in 0-0, is het verre van saai geweest en hebben de jongens er de pee over in, dat zij twee punten verloren hebben in plaats van 1 gewonnen.

De trainer spreekt na afloop de groep toe, we mogen trots zijn op onszelf. Helaas jezelf niet beloont, maar voldoende aanknopingen voor de volgende wedstrijden. Ik en ik denk alle ouders sluiten ons hierbij aan en verlaten het stadion.

Met sportieve groet, Marco Konings