zaterdag, juli 21

Dagtocht 28 brengt helemaal niets

Harkemase Boys met 3-1 te sterk voor Spijkenisse
Harkema – Spijkenisse had zich van de lange reis naar Friesland meer voorgesteld. Doch na een zeer matige, zelfs ietwat apatische eerste helft veerden de groen-witten na de thee op, toonden zich de evenknie met Harkemase Boys maar konden een 3-1 (2-0) nederlaag niet meer voorkomen. Het leed was al in de eerste helft geschied.
,,Ik heb het ze in de rust nog eens voorgehouden,” reageerde trainer Peter Wubben na afloop op het sportpark De Bosk. ,,Inzet is het minste wat je moet brengen in de degradatiestrijd en dat ontbrak er voor de rust aan. Daar heb ik ze op gewezen. Daarna ging het zelfs stukken beter en waren we dichter bij de 2-1 toen voor Harkema de 3-0 viel.”
Gehavend

Spijkenisse toog gehavend naar het noorden. Michael van Dommelen, Felino Jardim, Daan Bourgonje, Jazzy Adams en Eric Polet haalden vanwege blessures de spelerslijst niet en Spijkenisse kreeg er dus in de beslissende fase van de competitie die gaat beslissen over promotie en degradatie nog een tegenstander bij. En, dat was te merken want de fitte mannen van Wubben hadden tijd nodig om aan elkaar in de afwijkende samenstelling te wennen. ,,Vijf spelers missen is inderdaad te veel van het goede,” vond ook Peter Wubben.

Harkemase Boys trok zich niets aan van de misere bij de gasten en speelde fysiek een stevige partij. In de 20ste en 34ste minuut van de eigenlijk gelijkopgaande pot met af en toe een klein voordeeltje voor de thuisclub besliste Henry Bouius met een dubbelslag de wedstrijd: 2-0. Opmerkelijk in de eerste helft was nog de tomeloze inzet van Sven Mijnans, de jongeling die zich immer meer thuis voelt in de basis, tentoonspreidde. ,,Sven, je hoeft niet altijd overal te zijn,” probeerde oefenmeester Wubben het jeugdig elan wat te temperen en tenminste Mijnans in het gareel te houden hetgeen wonderbaarlijk succesvol lukte.
Na de pauze ging Spijkenisse gedreven op zoek naar succes. De aanvallers verschenen vaker voor het vijandelijke doel en de aansluitingstreffer leek dichtbij. Doch in die fase produceerde Bouius zijn derde treffer van de dag en leek het pleit beslecht. De spanning kwam enigszins terug in de wedstrijd toen de ingevallen Rephendry Amsterdam met een uiterst fraaie kopbal het doel trof. Verder rijkte de inspanningen van Spijkenisse niet meer maar een redelijke tweede helft die met een gelijkspel werd afgesloten hield de moed er voor de nabije toekomst in. Waar het massaal meegezongen lied in de bus van Ringelberg “we zijn er bijna, maar nog niet helemaal” betrekking op had zal de tijd leren.
Harkemase Boys-Spijkenisse 3-1 (2-0). Henny Bouius 20′, 34′, 57′, 1-0, 2-0, 3-0, 64′ Rephendry Amsterdam 3-1.
Harkemase Boys: Erick Jansema, Bart de Groot, Kellian van der Kaag, Kevin Mennega (79′ Simon IJzerman), Pier Veldman (82′ Ezra Schrijver), Henny Bouius, Robert Stelpstra, Jesse Renken, Dennis van Duinen, Beteout Beimers, Jens Jurn Streutker.
Spijkenisse: Dyron Bijl, Etienne Mariana, Dustin Mijnders, Vincent Verbond, Marvin van der Pluijm, Stefano Goncalves, Sander Barragan, Serginio van Axeldongen, Adan El Fazazi, Danny Groos (56′ Rephendry Amsterdam), Sven Mijnans.
Bijzonderheden: de onopvallend en dus goed leidende scheidsrechter Keijl gaf de gele kaart aan Pier Veldman en Simon IJzerman beide van Harkemase Boys. Aantal toeschouwers 400.
tekst: Piet van Dijk
Foto’s: Orange pictures
Samenvatting van deze wedstrijd op Omropfryslan