zaterdag, juli 21

JO11-12 verliest van fysiek spelend VFC

Spijkenisse JO11-12 – VFC JO11-8  6-8 (4-4)

Spijkenisse JO11-12 speelde vorige week een prima tweede helft, maar wist, mede door wat pech, niet tot scoren te komen. Deze week tijdens de trainingen is uitgebreid nabeschouwd op deze wedstrijd en is weer benadrukt dat er echt meer in zit.
Vandaag moesten we thuis spelen tegen VFC JO11-8, dat ook nog puntloos was. Om 8.29 uur floot de scheidsrechter het beginsignaal, wat achteraf bleek zijn eerste wedstrijd was die hij zou fluiten.
Spijkenisse begon prima aan de wedstrijd. Iedereen speelde vanuit zijn positie en VFC werd goed onder druk gezet. In de 3eminuut deden Jören en Dean dat ook. Door de druk die zij zetten, schoot een verdediger van VFC spontaan in eigen doel (1-0)!
In de 6eminuut wist VFC de stand weer gelijk te trekken via een aanval door het midden (1-1). VFC werd wat sterker, maar gelukkig wist Divano nog geen minuut later een nieuw tegendoelpunt te voorkomen door goed uit zijn doel te komen. In de 9eminuut kreeg Spijkenisse een corner, genomen door Jaysen. Hij nam de corner prima, maar de bal werd afgeslagen door de verdediging van VFC. De bal kwam bij Ruben terecht die net over de middenlijn stond. Ruben bedacht zich geen moment en met een prachtig afstandschot verdween de bal in de kruising (2-1)! Als Ronaldo of Messi zo’n goal maakt in de Champions Leage, zie je zo’n goal de hele week herhaald worden en hebben ze het er in ieder voetbalpraatprogramma over. We moeten het echter helaas zonder beelden doen…
Spijkenisse speelde in deze fase van de wedstrijd uitstekend en de kansen die VFC had, werden goed onschadelijk gemaakt door onze verdediging.
In de 12eminuut werd het goede spel beloond met opnieuw een doelpunt, ditmaal van Dean! Na een rush linksmidden van het veld, rondde hij de bal prachtig af (3-1).
VFC was de weg duidelijk even kwijt, want nog geen minuut later was er weer een uitstekende combinatie te zien. Syde speelde de bal op Dean die de bal vervolgens doorspeelde op Valentino. Valentino bedacht zich geen moment en liet de keeper kansloos achter (4-1)!
In de minuten die volgden hadden we een aantal kansjes. Dave kwam tot een ‘schotje’ na de bal van Jaysen te hebben gekregen uit een corner. Divano maakte hierna opnieuw een aanval van VFC onschadelijk door goed uit zijn doel te komen. Ook Syde liet zich niet opzij zetten en wist de bal na een pittig duel op Valentino te spelen, waarna de bal helaas werd gekeerd door de keeper.
Helaas dacht Spijkenisse het wat rustiger aan te kunnen doen met deze stand. Er werd niet meer vanuit de positie gespeeld en we vochten niet meer voor elke bal. Vol ongeloof zagen de ouders en leiders vervolgens VFC voor de rust nog 3x scoren, waardoor we met een 4-4 stand gingen rusten.
In de rust werd de jongens gevraagd of ze niet willen winnen vandaag? Er werd aangegeven dat dit toch echt het geval was, dus iedereen beloofde beterschap en meer inzet.
Wat we wel vaker zien, is dat Spijkenisse na rust slapjes begint en de tegenstander een grote kans krijgt. Dit was nu ook zo, maar gelukkig ging het schot van VFC naast het doel van Divano. We konden echter niet voorkomen dat een minuut later VFC toch op voorsprong wist te komen.
Even later kwam Lorenzo aan de bal en hij begon aan een mooie rush naar voren. Hij wist vervolgens Valentino aan te spelen, maar Valentino wist helaas niet tot een schot te komen.
In de 7eminuut was het Ruben die zijn tweede goal van het seizoen en de wedstrijd scoorde. Een hard laag schot werd de keepster van VFC fataal (5-5).
VFC speelde de hele wedstrijd al erg fysiek, maar dat leek alleen maar toe te nemen in de tweede helft. De scheidsrechter wist hier niet helemaal goed mee om te gaan en liet teveel toe. Daarnaast leek hij ook een beetje onder de indruk van de leider van VFC. In de 9eminuut pakte Divano een bal op redelijk ver van zijn doel. De leider van VFC riep hierop hard ‘hands’ en de scheidsrechter meende hierin mee te moeten gaan. Uit de vrije trap die hieruit volgde, wist VFC de 5-6 te scoren.
Spijkenisse bleef echter stug doorvoetballen en na goed samenspel tussen Syde en Jören kwam de bal bij Valentino terecht. Helaas wist hij de kans niet om te zetten in een doelpunt.
In de 12eminuut was het echter VFC dat de stand op 5-7 wist te zetten. De spits van VFC heeft als handelskenmerk scoren met de punt van zijn schoen. Niet mooi, maar wel effectief.
Divano was vandaag in vorm en wist even later te voorkomen dat VFC nog verder uitliep. In de 18eminuut bracht Dean de spanning weer terug in de wedstrijd door prachtig te scoren (6-7). Dit bleek echter het laatste wapenfeit van Spijkenisse, maar niet van VFC. In de 20eminuut zette VFC de eindstand op 6-8. In de 22eminuut kreeg Spijkenisse nog een vrije trap, nadat Dean een smerige elleboog had gekregen (zie de bijgevoegde foto). De overtreding van Jan Wouters op Paul Gascoine viel hierbij in het niet. De scheidsrechter had het blijkbaar niet helemaal goed gezien, want anders had hij zeker de betreffende jongen uit het veld gestuurd. Dit is dan wel een overeenkomst met de overtreding van Jan Wouters, want hij mocht ook gewoon blijven staan.
Dean wist met de tranen in zijn ogen nog de bal bijna in het doel te schieten, maar kon daarna niet meer verder. Kort hierna floot de scheidsrechter het eindsignaal.
Spijkenisse heeft vandaag zeker driekwart van de wedstrijd prima gespeeld. Het fysieke spel van VFC deed ons de das om. Ik wil overigens niet net als John van den Brom de scheidsrechter de schuld geven van onze nederlaag. Als dit je eerste gefloten wedstrijd is, dan is het een hele lastige start geweest waarin je ogen tekort kwam.
Spijkenisse kon in ieder geval met opgeheven hoofd van het veld af. Volgende week wacht ons opnieuw een pittige tegenstander. We spelen dan om 10.00 uur uit tegen Vierpolders JO11-1, dat nog geen punt heeft laten liggen.