dinsdag, april 24

Alle hens aan dek voor Spijkenisse

De eindfase van de competie gaat komende zaterdag in met een wedstrijd op eigen bodem tegen Odin’59. Op het Sportpark Assumburg in Heemskerk kwamen de kemphanen in de heenwedstrijd een  1-1 gelijkspel overeen. Odin’59 maakt een onbezorgd seizoen door en is op de ranglijst terug te vinden op een keurige achtste plaats. In de aanloop naar de confrontatie met Spijkenisse speelde de Noord-Hollanders met 0-0 gelijk in eigen huis tegen VVOG.

De ploeg van trainer Peter Wubben begint aan een lastige eindfase. De complete top drie op de ranglijst Scheveningen, Quick Boys en lijstaanvoerder en voornaamste kampioenskandidaat Spakenburg kruizen nog de degens met de groen-witten zodat mogelijk lijfsbehoud bepaald niet van een leien dakje zal gaan. Odin’95 is een stugge ploeg die moeilijk te bespelen is. Het komt op veel vindingrijkheid aan om de defensie van Odin’59 dat in het laatste uitduel DOVO met 0-4 van de mat veegde te ontrafelen.
Het is bovendien te hopen dat de ziekenboeg is geleegd zodat Wubben de sterkst mogelijke opstelling kan samenstellen. Met de broodnodige steun van de supporters probeert Spijkenisse een zo goed mogelijk uitgangspunt aan de finale van de competitie te kunnen beginnen. Tot zaterdag op het sportpark Jaap Riedijk.