donderdag, mei 24

Spijkenisse snijdt Capelle de pas af in VR Cup + Samenvatting

0
Spijkenisse – De ontmoeting tussen Spijkenisse en Capelle vond dan toch plaats op het hoofdveld, waarop een lichtinstallatie nog immer ontbreekt. Met enige aanpassingen zou het voor het invallen van de duisternis moeten kunnen. Er werd 10 minuten eerder begonnen en de rust ingekort naar 5 minuten. Niemand hield er echter rekening mee dat strafschoppen weleens de winnaar van het duel zou bepalen. En, zo geschiedde het dat in het donker de Spijkenisse doelman Christian van Wijngen de bal uit een inzet van Ricardo Lelieveld stopte waardoor de groen-witten verder bekeren na een 3-3 eindstand in de reguliere wedstrijd. Wubben en zijn mannen kunnen zich opmaken voor de kwartfinale.
Hoe serieus Spijkenisse en Capelle het steekspel dat onder de naam Palace Casino Cup eigenlijk nemen zal wel altijd een raadsel blijven. Feit was in elk geval dat beide ploegen in een fantasie uitvoering op het veld verschenen. De combinaties waren dan ook verre van vloeiend en misverstanden ontsierden het duel. Capelle opende het bal en kwam na 10 minuten aftastend spel door een treffer van Danny van der Steen met 0-1 aan de leiding. Niet voor lang echter, Spijkenisse kwam door een doelpunt van Rephendry Amsterdam bij 1-1 weer langszij.
Snelheid en raffinement
Waarnemend chef trainer Cees van Sintmaartensdijk, die een op de tribune meekijkende Peter Wubben verving, bracht daarna Adam El Fazazi in het veld en meteen ebde het voorspelbare uit het Spijkenisser spel weg en maakte plaats voor raffinement. Capelle kwam echter weer op voorsprong door.een doelpunt van Dave van der Steen en Spijkenisse maakte weer gelijk door El Fazazi die ervoor zorgde dat de kemphanen in evenwicht even konden rusten.
Na de ingekorte rust kabbelde de wedstrijd ongewijzigd voort. Capelle dat minder kansen nodig had om te scoren deed dat middels Marvin van der Made en Spijkenisse kopte Adam El Fazazi raak nadat talrijke mogelijkheden om zeep werden geholpen, de paal en de lat een treffer in de weg stond en de pijp naarmate de wedstrijd vorderde immer leger raakte: 3-3. De bonus in de vorm van een strafschoppenreeks was moeilijk te volgen doch bracht Spijkenisse als verdiende winnaar, gezien het aantal kansen die uit het vuur eerden gesleept.

error: Content is protected !!