donderdag, mei 24

Spijkenisse wil een dag boven Groningen

Met nog drie wedstrijden voor de boeg kweekt Spijkenisse eerst zitvlees voor de confrontatie met FC Groningen. Het is de verste uitwedstrijd van dit seizoen in de derde divisie. De bus van Ringelberg legt eerst 274 kilometer af voordat de spelers hun stijf gezeten spieren kunnen losmaken. Met de heuse voetbalhappening tegen Quick Boys nog vers in het geheugen wordt het een zware klus voor de mannen van trainer Peter Wubben die vurig hoopt van blessures en schorsingen de komende weken verschoont te blijven. Jong FC Groningen verloor de laatste competitiewedstrijd met 1-0 van Jong FC Twente. De ontmoeting met de Groningers, die getraind worden door oud profvoetballer Alfonds Arts, betekent tevens het weerzien met een oude bekende. Bij de tegenstander speelt Robbert de Vos afkomstig van Spijkenisse. ,,Mijn laatste seizoen hier want ik ga naar een ploeg in de Jupilair League,” liet De Vos tijdens een bezoekje aan zijn geboortestad enige weken geleden weten. En, aan die Jupilair League rook Jong FC Groningen in het voorafgaande seizoen. Na een dramatisch slot werd het de derde divisie waarin de ploeg van Arts, die ook actief was bij Emmen, Cambuur en het Belgische Lierse, terecht kwam en de zevende stek bekleedt. Spijkenisse kijkt tevens nog met een schuin oog naar de verrichtingen van ACV en kan nog een paar puntjes gebruiken om directe degradatie te voorkomen. Het wordt dus nog een enerverend slot van de competitie. Spijkenisse zal echter zijn beste beentje voorzetten om in de toekomst nog meer wedstrijden zoals afgelopen zaterdag het publiek voor te schotelen. Maar dan met en niet zonder punten. Te beginnen komende zaterdag aanvang 15.00 uur zodat we zondag kunnen melden dat Spijkenisse tenminste een keer boven Groningen ging.