donderdag, mei 24

krijgt niet wat ze verdienen!

Spijkenisse JO11-12 – Nieuwenhoorn JO11-6  3-5 (0-2)

Onder winderige omstandigheden stond vandaag de doordeweekse thuiswedstrijd tegen Nieuwenhoorn JO11-6 op het programma. Dave kon er helaas niet bij zijn en Antony ook niet. Gelukkig waren we voor de rest compleet en werd Antony vervangen door de assistent van de assistent en was ook trainer Henk present.
Er was een scheidsrechter geregeld door de vereniging, maar dat was ook het enige… Het mocht de pret niet drukken en om 19.01 uur floot de scheidsrechter het beginsignaal. Door de al genoemde wind, was het erg lastig om notities te maken voor dit verslag, dus ditmaal een iets minder compleet verslag dan normaal. We begonnen in ieder geval prima aan de wedstrijd. Nieuwenhoorn zette wel wat druk op onze verdedigers, maar Ruben, Lorenzo en Jaysen hielden kranig stand. In de 6eminuut werd het voor het eerst een beetje penibel, maar Lorenzo en Ruben grepen uitstekend in.
In de 13eminuut kregen wij pas onze eerste kans. Valentino kreeg de bal aangespeeld door Joren, maar schoot vervolgens wat te gehaast op doel. De bal ging helaas naast het doel.
Hierna counterde Nieuwenhoorn gevaarlijk en uit eigenlijk de eerste echte gevaarlijke aanval scoorden ze de 0-1.
Direct na de aftrap kreeg Syde een grote kans om de score weer gelijk te trekken, maar zijn schot trof geen doel. Even later schakelde Ruben met zijn knie bijna Syde uit. Syde moest even langs de kant bijkomen, maar gelukkig kon hij even later de wedstrijd weer vervolgen.

Vervolgens kwam er weer een gevaarlijke aanval van Nieuwenhoorn, maar Divano verkeerde in topvorm vandaag en redde uitstekend. In de resterende minuten van de eerste helft kreeg Dean nog een grote kans, maar wist deze ook niet te verzilveren. Nieuwenhoorn bleek wel effectief in de afronding en maakte in de laatste minuut van de eerste helft de 0-2.

In de rust hoefden we niet veel te zeggen tegen de jongens. We hadden eigenlijk een prima eerste helft gespeeld.
In de 3eminuut van de tweede helft kreeg eerst Dean een scoringskans en vervolgens schoot Valentino de bal op de paal. In de 5eminuut hield Divano Spijkenisse in de wedstrijd met een uitstekende redding. Hierna was het Dean die met een afstandsschot de keeper van Nieuwenhoorn kansloos achterliet en het net liet bollen (1-2)!
Deze aansluitingstreffer was niet meer dan verdiend! In de 11eminuut scoorde Lorenzo een doelpunt, maar helaas in het verkeerde doel (1-3). Hij kon hier overigens niets aan doen. De bal kwam tegen hem aan uit een corner van Nieuwenhoorn.
Enkele minuten later had Spijkenisse het geluk niet aan zijn zijde. Achtereenvolgens kregen Joren, Valentino en Ruben een kans om te scoren, nadat Dean een pass naar voren had gegeven.
In de 17eminuut kreeg Nieuwenhoorn een onterechte corner. De scheidsrechter was echter zeker van zijn zaak, dus moesten we zijn beslissing respecteren. Helaas voor Spijkenisse kwam er uit deze corner opnieuw een doelpunt (1-4).
Een minuut later kwam Dean opnieuw bijna tot scoren, maar de doelpaal stond een doelpunt in de weg. In de 20eminuut kreeg Spijkenisse loon naar werken. Dean zag Valentino vrijlopen en speelde hem goed aan. Valentino rondde vervolgenskoel af (2-4)!
Nog geen minuut later gaf Dean een prachtige dieptepass op Joren, die de bal goed meenam en vervolgens een uitstekende goal scoorde (3-4)!
De paniek sloeg nu toch wel een beetje toe bij Nieuwenhoorn en Spijkenisse rook bloed. In de 23eminuut kregen we een corner, genomen door Jaysen. Hieruit volgde een aantal grote kansen op de gelijkmaker. Eerst kopte Dean de bal, Ruben kwam tot een schot en ook Jaysen schoot nog op doel. Geen van de jongens slaagde erin te scoren.
Dat Nieuwenhoorn in de 25eminuut nog de 3-5 maakte is alleen voor de statistieken interessant.
Al met al heeft Spijkenisse niet gekregen wat ze verdienden gezien het spel. Een gelijkspel had minimaal verdiend geweest. We hebben nog twee competitiewedstrijden de kans om van de hatelijke 0 af te komen. Het zal niet makkelijk worden, maar als we blijven spelen zoals vandaag is het niet onmogelijk.
Komende zaterdag spelen we om 8.30 uur thuis tegen OVV JO11-4G. De dag erna spelen we een toernooi bij SVH in Den Haa