donderdag, mei 24

Spijkenisse gastheer van Scheveningen in volgende finale

De herinnering blijft nog springlevend. Als, dan. Als Spijkenisse het vorige seizoen in de KNVB beker van Scheveningen had gewonnen dan zou de volgende tegenstander het grote Ajax zijn geweest. Die eer viel echter Scheveningen te beurt. Dit seizoen ontpopt de voetbalclub uit het stadsdeel van Den Haag zich als de revelatie van de derde divisie. Na de laatste 3-0 winst tegen VVOG behaalde Scheveningen maar liefst 50 punten uit de laatste 19 wedstrijden en bivakkeert op de uiterst fraaie tweede stek op de ranglijst met zelfs nog theoretisch kans op het kampioenschap. Gevaarlijkste aanvaller is Mehmet Aldogan die er tegen VVOG ook moeiteloos twee inlegde.

Spijkenisse is dus gewaarschuwd en zal meer dan alle zeilen moeten bijzetten om noodzakelijk succes te behalen. Trainer Peter Wubben en zijn mannen zijn er op gebrand de schande van Groningen weg te poetsen en zullen alles in het werk stellen om de benodigde punten voor direct lijfsbehoud op het sportpark Jaap Riedijk binnen te harken. Spelers en staf vertrouwen daarbij op jullie hulp en zien jullie derhalve in grote getale langs de lijn. Vanaf half drie is het knallen geblazen om vanuit een versterkte verdediging het superieur geachte Scheveningen te verrassen en misschien wel te verslaan. Ben er bij. Wij rekenen op jullie, zoals jullie op ons want Spijkenisse is niet zomaar een club, maar onze club.

KOM IN HET GROEN/WIT