donderdag, mei 24

Spijkenisse uitgebekerd (VRCup)

0

Maassluis – In een wedstrijd die voor beide teams eigenlijk ongelegen kwam won Excelsior Maassluis met 5-3 (0-1) van Spijkenisse, waardoor de tweede divisionist zich plaatst voor de halve finale om de VPR Trophy. De schoonheid van de doelpunten boeide de toeschouwers meer dan het vertoonde spel. Dat wel acceptabel was voor de kemphanen.
Zou het voetballen een jurysport zijn geweest dat was het maximaal aantal te vergeven punten naar Tim van der Lijn gegaan. In de slotfase van de ontmoeting, waarin Excelsior Maassluis pas na de rust gas gaf, kwam Van der Lijn 10 minuten voor tijd op eigen helft in balbezit. Op miraculeuze wijze omspeelde hij met de techniek van Messi en de koelbloedigheid van Ronaldo drie verdedigers opeenvolgend en schoof het leder onhoudbaar in het doel: 5-3.
Het zilver zou naar Adam El Fazazi zijn gegaan. De gevreesde balvirtuoos ging er op de rechterflank vandoor, streelde met zijn linker de bal onophoudelijk als ware het een biljartbal en liet zijn tegenstrevers de hakken zien. Alleen een overtreding vlak voor de afronding kon El Fazazi stoppen. De verkregen strafschop werd door Stefano Gonsalves koelbloedig benut: 2-2.
Vincent van den Berg van de gastheer verdiende ook een podiumplek. Met de hoogst mogelijke concentratiegraad deponeerde hij het leder in de kruising van paal en lat langs de tevergeefs graaiende handen van doelman Christian van Wijngen.

Fantasieopstelling

Zowel de tricolores als Spijkenisse speelden in een fantasieopstelling. Aan elke zijde kregen drie A-tjes de kans om zich te bewijzen. Een uitstekende indruk liet Jesse Luijckx achter. Zelfverzekerd kweet de jongeling zich in het hart van de defensie van zijn taak en voorzag de aanvallers van bruikbare ballen voor een hoopvol vervolg. De Hellevoeter kan een zeer bruikbare versterking worden voor de stoottroepen van trainer Peter Wubben.
Spijkenisse was voor de rust de betere ploeg en kwam op voorsprong door een treffer van Jazzy Adams. Daarna overblufte Excelsior Maassluis de groen-witten die echter terug kunnen kijken op een acceptabele generale repetitie voor de belangrijke wedstrijd komende zaterdag tegen Scheveningen. U, bent er toch ook bij. Kom in het groen wit.

error: Content is protected !!