maandag, juni 18

JO11-12: aan alles komt een eind!

Rijnmond Hoogvliet Sport JO11-2 – Spijkenisse JO11-12  10-0 (4-0)

Vandaag stond voor Spijkenisse JO11-12 de laatste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. We moesten om 8.30 uur uit tegen Rijnmond Hoogvliet Sport JO11-2 (RHS). Volgende week spelen we nog een toernooi, maar Dave en Syde ontbreken dan, dus voor hun zit het seizoen er na deze wedstrijd op. Dean was afwezig, dus we hadden slechts één reservespeler. Antony probeerde vooraf de jongens te motiveren door te beloven dat ze hem met z’n kleren onder de douche mochten zetten als we vandaag zouden winnen.

Aangezien beide teams klaar waren voor de start, begonnen we al 5 minuten eerder aan de wedstrijd. In de 4eminuut wist Divano door goed zijn doel uit te komen een tegendoelpunt te voorkomen. In dezelfde minuut kreeg RHS echter een vrije trap die Divano in eerste instantie nog wist te keren, maar in tweede instantie kon hij niet voorkomen dat RHS op een 1-0 voorsprong kwam.

In de 5eminuut kreeg Spijkenisse de eerste kleine kans om te scoren. Jaysen gaf een dieptepass op Syde die vervolgens met een afstandsschot probeerde de keeper te passeren. Het schot miste voldoende kracht en de keeper wist de bal dan ook tegen te houden. Enkele minuten later zorgde eerst Lorenzo ervoor dat RHS niet gevaarlijk kon worden en daarna was het Ruben die een aanval onschadelijk maakte.
In de 11eminuut gaf Lorenzo een goede pass op Valentino die hierna Syde aanspeelde. Syde kwam tot een schot, maar de bal ging helaas links naast het doel. Er werd goed overgespeeld voorin en na een mooie één twee van Syde en Jören kwam Valentino aan de bal. Helaas ging het hierop volgende schot van Valentino rakelings naast het doel. In de 12eminuut bleek RHS wel effectief in het afmaken en scoorde de 2-0.
De scheidsrechter gaf hierna even tijd voor een korte drinkpauze, want het zweet gutste van de voorhoofden met deze tropische temperatuur.
In de 20eminuut kreeg RHS een corner waarna Spijkenisse niet goed uitverdedigde. RHS profiteerde hiervan en scoorde de 3-0. Even later werd de stand zelfs nog op 4-0 gezet na een counter van RHS.

Vlak hierna floot de scheidsrechter het rustsignaal.

In de tweede helft kregen we in de tweede minuut al de 5-0 om onze oren. Dit leek de psychische druppel te zijn voor de jongens. De combinatie van de warmte en de stand had effect op de motivatie van de jongens. Toch kregen we ook nog wel kansen. In de 3eminuut gaf Dave een pass op Syde die vervolgens Valentino zag vrijlopen. Valentino haalde uit, maar zijn schot trof geen doel.

In de 7eminuut liep RHS verder uit naar 6-0.

Divano voorkwam even later met een mooie redding een nieuw tegendoelpunt, maar was in de 12eminuut kansloos (7-0).

Na opnieuw een korte drinkpauze kreeg Spijkenisse in de 14eminuut weer een doelpunt tegen. Een minuut later kreeg Syde een grote kans. Hij schoot uit een draai op doel, maar opnieuw was de keeper van RHS de winnaar. Even later hadden we misschien wel de grootste en mooiste kans om een doelpunt te scoren. Syde gaf een schitterende pass op Jören die vervolgens met buitenkant links op doel schoot. De bal leek voldoende snelheid te hebben, maar een verdediger van RHS wist de bal net op de doellijn te keren.

Ruben en Lorenzo wisselden in de tweede helft veelvuldig van positie en hiermee konden ze allebei af en toe mee naar voren. Helaas vielen er soms ook wat gaten in de verdediging en in de laatste minuten van de wedstrijd wist RHS nog 2x te scoren waarmee de eindstand 10-0 werd.

De penaltyreeks wisten we gelukkig wel te winnen, dus we hielden toch nog een klein beetje een positief gevoel over aan deze wedstrijd.

Dan was dit alweer het laatste verslag van het seizoen. Volgende week spelen we zoals gezegd nog een toernooi bij RKDEO, maar zonder Dave en Syde. Terugkijkend op het seizoen zien we dat we de eerste seizoenshelft vaak goede wedstrijden hebben gespeeld en ook op een mooie 4eplaats in de najaarscompetitie zijn geëindigd. Door deze goede prestatie ‘promoveerden’ we naar de 7eklasse in de voorjaarscompetitie waardoor we vaak tegen tweedejaars moesten spelen. De eerste wedstrijden moesten we hier erg aan wennen en dan met name aan het veelal fysieke spel van de tegenstanders. Ook speelden we niet altijd constant genoeg waardoor we soms onnodig verloren. De laatste weken hebben we gezien dat met een goede inzet en goed samenspel we het de tegenstanders knap lastig konden maken. Zeker in deze fase hadden we wel een paar puntjes verdiend.
Dave en Ruben stoppen in ieder geval met voetballen, Divano gaat voetballen en volgend jaar gaan de teams met 8 jongens spelen. Het team blijft dus niet intact. Dat is aan de ene kant jammer, want we hadden echt een heel leuk team waarbij we ook van de ouders nooit een wanklank hebben gehoord. Voor sommige jongens is het ook wel goed om in een ander team te gaan spelen zodat ze zich verder kunnen ontwikkelen. Ik wil trainer Henk, leider Antony en assistent van de assistent Kelly bedanken voor hun inzet dit seizoen. Verder wil ik de jongens een compliment geven dat we altijd op ze konden rekenen en bedanken voor hun inzet en natuurlijk de ouders voor hun support. Als laatste natuurlijk ook nog dank aan onze sponsor Karsten Installatie voor de mooie trainingspakken waar we gebruik van mochten maken. Ik weet zeker dat menig team jaloers is geweest hoe wij erbij liepen. Ik wens alle jongens volgend seizoen veel succes, in welke sport ze ook gaan beoefenen.