maandag, juni 18

+ verslag Spijkenisse vergeet grote hap te nemen van het toetje

Hoek komt zaterdag met een 1-0 winst naar Spijkenisse

Hoek – Een fikse onweersbui. Bengaals vuurwerk. Een goed gevuld stadionnetje en twee ploegen die vochten voor een zo goed mogelijk uitgangspunt voor de terugwedstrijd. Het spel stond op de wagen. De onstuimige jacht op de gelijkmaker werd niet beloond. Een stug maar niet groots spelend Hoek won de eerste clash tussen de kemphanen met 1-0, maar is bij lange na nog niet van de groen-witten af. Wordt vervolgd. Komende zaterdag aanvang 14.30 uur op het sportpark Jaap Riedijk.

De schermutselingen tussen Hoek en Spijkenisse begonnen eigenlijk al in de laatste reguliere competitiewedstrijd. De twee verantwoordelijke trainers stonden voor het dilemma in welke opstelling zou worden aangetreden. Hoek spaarde een aantal vaste krachten, verloor prompt met 1-2 van Achilles Veen maar het ticket voor het toetje was al binnen. Spijkenisse ontbeerde die luxe, moest vol en in oorlogsbezetting aantreden tegen Capelle, plaatste zich op de valreep voor het nagerecht en vond Hoek dus op de weg naar slechts één doel: het winnen van die nacompetitie.

Trainer Peter Wubben hield Michael van Dommelen en Marvin van der Pluijm aanvankelijk naast zich op de bank en zag in de eerste helft een eigen ploeg waarbij het samenspel bij de aanval stagneerde. Verdedigend zat het spel goed in elkaar doch de aanvallers waren te veel op individuele acties aangewezen toen de bal in de buurt van het vijandelijke doel arriveerde. De koelbloedigheid ontbrak en het net-niet verhaal voerde de boventoon. In de 20ste minuut zette de Belgische spits afkomstig uit Antwerpen Sidy Ceesay goed door en liet de overigens uitstekend keepende Dyron Bijl, die Spijkenisse verder in de wedstrijd vakkundig behoedde voor meer averij, kansloos bij zijn laatste contact met de bal: 1-0.

Tweede adem

Wubben had zijn plannetje klaar en bracht direct na de rust Van Dommelen en Van der Pluijm binnen de lijnen. De machine liep geolieder en de druk op Hoek, dat zich noodgedwongen concentreerde op uitvallen, nam toe. Spijkenisse kwam daarbij wel vaak dreigend binnen de zestien doch eenmaal daar gearriveerd ontbrak de afronding en ook dat kleine beetje geluk dat af en toe nodig is voor een gewenste afronding. ‘Hou die nummer 9’ klonk het vaak vanaf een volgepakte tribune herhaaldelijk, maar ook Michael van Dommelen kreeg het roer niet om.
De slotfase was boeiend en de spanning te snijden. Hoek ging zo mogelijk op jacht naar meer lucht door een tweede treffer en Spijkenisse zag in zijn visioenen de gelijkmaker al vallen. De ijver werd niet beloond. Spijkenisse kreeg te weinig echte kansen en als Hoek zich opmaakte voor de genadestoot dan was er altijd weer die dekselse Dyron Bijl die de Hoekse twisten verijdelde. De strijd werd niet definitief gestreden en Spijkenisse moet weer flink aan de bak voor een heuse finale.

Hoek – Spijkenisse 1-0 (1-0). 20′ Sidy Ceesay 1-0.
Hoek: Jordi de Jonghe, Kim van den Bergh, Reguillo Vandespitte, Fabian Wilson, Bram Leroy, Rik Impens (80′ Titas Vitukynas), Aaron Vereilligen, Zinou Chergui, Stef de Backer, Sidy Ceesay, Daniel Oladimeij Akindayini (58′ Oleksandr Bushliaha).

Spijkenisse: Dyron Bijl, Etienne Mariana, Stefano Goncalves, Sander Barragan (80′ Rephendry Amsterdam), Serginio van Axeldongen, Jazzy Adams (58′ Michael van Dommelen), Adam El Fazazi (58′ Marvin van der Pluijm), Danny Groos, Felino Jardim, Danny Kerpel, Glenn Rijsdijk.

Bijzonderheden: De alert reagerende scheidsrechter Cantineau leverde een degelijke prestatie en toverde de gele kaart voor de ogen van Stef de Backer van Hoek en Danny Kerpel van Spijkenisse.

Aantal toeschouwers: 700.

Aanstaande zaterdag staat de terugwedstrijd op het programma, waarbij voor HSV Hoek een gelijkspel volstaat om de volgende ronde te bereiken. Om dit te voorkomen moeten onze jongens winnen om zelf de volgende ronde te halen, waarbij een verschil van 2 doelpunten geen verlenging tot gevolg heeft.

Met dank aan Piet van Dijk