maandag, juni 18

Spijkenisse on the road

Spijkenisse vrat kilometers in de derde divisie
Een keer in de twee weken ‘on the road’ voor de uitwedstrijd
Spijkenisse – Daar kwam de bus van Ringelberg. Soms een dubbeldekker maar doorgaans een gewoon exemplaar. Ballen, de uitrusting van de spelers, broodjes en drank, en andere benodigdheden onderin, het bord van de vv Spijkenisse achter de ruit en rijden maar naar de plek van bestemming om de punten te halen. Dat was soms een hele onderneming want vaak ging de reis naar het noorden van Nederland of naar het westen en oosten. De stops om te eten waren een belevenis op zich. Naast de inwendige mens vertroetelen, even de benen strekken om de laatste horden te nemen.

De organisatie was voortreffelijk en Look Lugtenburg en Martin Stok verdienen eigenlijk meer dan een pluim. Margery vertroetelde de reizigers met kaas, worst en verschillende salades en de trekdrop geniet nu bekendheid in heel Nederland. De prijs voor de mooiste bussen gaat dit seizoen naar FC Groningen met het opschrift ‘er gaat niets boven Groningen’ en naar Hoek dat met de Zeeuwse vlag en de duiding Luctor et Emergo de volle aandacht pakte.
Spijkenisse reisde maar liefst 4196 kilometer, 3898 in de reguliere competitie en 278 kilometer in de nacompetitie. De verdeling over de wedstrijden was als volgt:
Scheveningen 38, Assen 240, Sneek 202, Utrecht 87, Katwijk 76, Veenendaal 210, Heemskerk 119, Almere 123, Volendam 110, Harderwijk 129, Hendrik Ido Ambacht 29, Ermelo 129, Harkema 242, Groningen 284, Capelle 31, Hengelo 204 en Hoek 239. Maal twee dus. (heen en terug).
Wij, de reizigers, danken iedereen die ook maar iets heeft bijgedragen voor deze geslaagde expeditie, naar oost of west, thuis is het best.