maandag, juni 18

o15 en 017 in finale

De VoetbalRijnmond Cup is de opvolger van meerdere toernooien die onder de vlag van VoetbalRotterdam en eerder het Algemeen Dagblad werden georganiseerd. De eerste editie vond plaats in het seizoen 1975/1976.  Een aantal jaren geleden stopte het Algemeen Dagblad met de welbekende AD/RD Cup. Omdat VoetbalRotterdam.nl vond dat het regionale toernooi ten koste van alles door moest gaan is de website er toen ingesprongen. VoetbalRotterdam heeft toen samen met RTV Rijnmond de Rijnmond Cup opgezet en VoetbalRotterdam heeft drie jaar lang alle media aandacht verzorgd. Toen er afscheid werd genomen van de Rijnmond Cup en het de VoetbalRotterdam Cup ging heten, was het wederom VoetbalRotterdam die de aandacht verzorgde voor de cup.

Aanstaande zaterdag 16 juni spelen 2 jeugdteams van de v.v. Spijkenisse Academy hun finale wedstrijd voor de VoetbalRIjnmondCup op Sportpark Reijerpark van SV Slikkerveer te Ridderkerk.

Het o15 team begon hun bekertoernooi in november vorig jaar. In de eerste ronde werd Hellevoetsluis met 9-0 verslagen. Ook in de tweede ronde moest Ona met 11-2 er aan geloven. Nieuwenhoorn was de eerste tegenstander die het de groen-witten moeilijk wist te maken. Uiteindelijk werd er met 0-1 gewonnen. Via een overwinning op Jodan Boys (1-2) werd de halve finale bereikt. Bij XerxesDZB moesten strafschoppen, na 1-1, beslissen wie er naar de finale zou gaan. De emoties liepen hoog op, maar uiteindelijk trokken de Nissewaarders aan het langste eind.

Aanstaande zaterdag 16 juni om 11.15 uur speelt de o15 hun eindstrijd tegen hun leeftijdsgenoten van Alexandria66.

Het o17 team wist na een 6-1 overwinning op Slikkerveer en een tussenronde (0-3 tegen Zuidland), de volgende ronde te bereiken. Op een koude avond in maart werd met moeite Oude Maas met 0-1 verslagen. In de achtste finale was het Spijkenisse dat vlak voor tijd de winnende treffer maakte en zodoende de volgende ronde ten koste van Smitshoek in een spannende wedstrijd (2-3), wist te bereiken. Na 3 uitwedstrijden op rij zou de loting bepalen dat ook de kwartfinale een uitwedstrijd zou worden. In Vlaardingen bij Victoria04 zorgde een klinkende 3-7 overwinning dat de volgende ronde werd bereikt. In de halve finale werd er op Sportpark Jaap Riedijk uitgepakt. Om een echte halve finale sfeer te creëren werd het op ons hoofdveld met behulp van vele toeschouwers, sfeer vuurwerk, rook en muziek een echte bekerwedstrijd. De ambiance was geweldig en de finale werd ten koste van Spartaan20, na een 5-3 overwinning bereikt.

De tegenstander in de finale is vv Brielle.

Zaterdag 16 juni om 11.45 uur zal de finale in deze leeftijdsgroep ook worden afgewerkt op het terrein van sv Slikkerveer.

De ploegen kunnen uw steun goed gebruiken. Het belooft een waar spektakel te worden. Komt allen en laat hun sportpark Groen-Wit kleuren. Tot zaterdag.

De gehele zaterdag staat in het teken van finale wedstrijden om de VoetbalRijnmondCup. Vanaf 8.30 uur is er op 4 velden zowel bij de jongens/mannen (vanaf o9) als bij de meisjes/vrouwen (vanaf o11) een wedstrijd te zien.

Sportpark Reijerpark
Kastanjelaan 28