vrijdag, juli 20

Ervaring rijker, illusie armer, balvirtuoos er bij

Adam El Fazazi vecht voor een basisplaats bij Spijkenisse.
Spijkenisse – Het afgelopen seizoen debuteerde hij in de hoofdmacht en in de derde divisie bij Spijkenisse. Trainer Peter Wubben haalde hem uit de jeugd naar het standaardteam en Adam El Fazazi zette de eerste schreden op de doorgaans lange weg naar een vaste basisplaats. Desalniettemin nestelde de frele aanvaller zich tussen de gevestigde orde en wil in het komende seizoen doorbreken. Bovendien ontpopte de Spijkenisser als de absolute smaakmaker in het team van Wubben en bracht menige, vooral jonge toeschouwer in vervoering met zijn kunsten op de groene glad geschoren mat. Voor zo iemand als Adam El Fazazi ga je naar het voetballen.
Zaterdag 7 april van dit jaar was het dan zover. In het gevecht om lijfsbehoud ontving Spijkenisse de rode lantaarndrager Magreb en rekende zich met een nog te realiseren zege te vroeg rijk met drie punten. ,,In de rust keken we tegen een 0-2 achterstand aan en zei de trainer tegen me dat ik er na de rust in mocht komen,” herinnert Adam El Fazazi zich nog als de dag van gisteren. ,,Het werd een succes. Ik scoorde de aansluitingstreffer en zorgde voor de assist die uiteindelijk een 2-2 gelijkspel opleverde. Te weinig maar toch een puntje gehaald. Ik was dol gelukkig en tevreden met mijn optreden.”
Spijkenisse bleef in de gevarenzone en kwam daar ondanks de nieuwe impulsen van de pas 19-jarige student, die expediteur wil worden niet meer uit. Adam El Fazazi had zich in de kijker gespeeld en Peter Wubben deed vaker een beroep op de grillige buitespeler die zich voor het geschonken vertrouwen bedankte met meer dan acceptabele voorstellingen.
Adam El Fazazi is in Spijkenisse geboren en getogen en meldde zich als voetballertje bij Sportclub Botlek. ,,Toen ik naar de F-jes zou gaan kwam Spijkenisse in beeld en vroeg of ik bij hen wilde komen voetballen. En, hier ben ik gebleven, in alle hoogst spelende jeugdteam gespeeld en door meneer Wubben aan het begin van het vorige seizoen naar het eerste gehaald. Hier zit ik voorlopig goed ook al zal ik hoger gaan voetballen als het kan. Wie weet?”
Handelsmerk
Adam El Fazazi voldoet volledig aan het profiel van de trainer. Aanvallend voetbal, mooi voetbal en zoveel mogelijk winnen. Vooral aan het aanvallend voetbal en mooi voetbal heeft Adam El Fazazi een belangrijk aandeel. Hij verheft voetballen somtijds van een spelletje tot kunst en brengt de toeschouwers met zijn vaak onnavolgbare acties in vervoering en het jongere publiek in extase.
,,Ik haal mijn trucjes van internet,” geeft Adam El Fazazi aan hoe zijn truckendoos tot stand komt. ,,En, dan met vrienden oefenen, oefenen en almaar oefenen. Eerst deden we dat bij Robbie, een openbaar voetbalveldje in Spijkenisse-Noord en tegenwoordig in Rotterdam.”
,,Het afgelopen seizoen ben ik ook veel sneller geworden en dat vraagt meer nauwkeurigheid in de acties, anders gaat het mis,” vervolgt Adam El Fazazi over zijn handelsmerk.
,,Die combinatie van snelheid en trucs bevalt me wel en is moeilijker om te volgen en te handelen voor verdedigers. De afstemming kan beter zodat ik nog gevaarlijker kan worden en waardevoller voor de ploeg. Ik heb ook veel opgestoken van mijn medespelers en daar ben ik blij mee.”
,,Of, is het andersom dat medespelers van jou veel geleerd hebben qua balbehandeling?” ,,Tja, zo zou je het ook kunnen zien,” lacht Adam El Fazazi, ,,maar laten we het maar op mijn vizie houden.”
Uiteraard volgt Adam El Fazazi het WK en kijkt met een duppele pet. Enerzijds wil hij genieten van de sport en anderzijds is hij weer op zoek naar bruikbare nieuwtjes voor zichzelf. ,,Brazilie wordt wereldkampioen ook al hebben ze dat nog niet laten zien,” luidt zijn prognose. Ik stel daar Kroatie tegenover. ,,Kan ook want dat is een goed elftal,” besluit Adam El Fazazi en verheugt zich nu al op het nieuwe seizoen.