vrijdag, juni 22

Historie

V.v. Spijkenisse is een Nederlandse amateurvoetbalclub uit Spijkenisse, opgericht op 1 juni 1946. De thuiswedstrijden worden gespeeld op het Sportpark Jaap Riedijk, dat is vernoemd naar een van de oprichters. Het standaardelftal speelt in de Hoofdklasse B op de zaterdagafdeling.

De groen-witten werden in 1975 Algeheel Amateurkampioen van Nederland door de zondagkampioen Emmen met 1-0 te verslaan. Spijkenisse speelt jaarlijks mee om de bovenste plaatsen in de Eerste Klasse. In 2014 behaalde Spijkenisse het kampioenschap van de Eerste Klasse waarmee promotie naar de Hoofdklasse werd bewerkstelligd. Voor het eerst sinds 2003 zijn de groen-witten weer terug te vinden op dit niveau.

De club heeft momenteel rond de 1100 leden en groeit nog jaarlijks in aantal, wat in 2011 leidde tot het nemen van een ledenstop. De vereniging is hiermee een van de grootste van de regio Rijnmond. Sportpark Jaap Riedijk beschikt over zes speelvelden waarvan twee met rubber gestrooide kunstgrasvelden. De vereniging beschikt over een ruime kantine met een sponsorhome, commissiekamer, een aantal vergaderruimtes en achttien kleedkamers. Er is tevens een ruimte voor wedstrijdbesprekingen- en analyses. Het hoofdveld heeft een tribune die plaats biedt aan ongeveer 500 toeschouwers.

Spijkenisse staat al jarenlang bekend om zijn goede jeugdopleiding die de laatste jaren zijn vruchten heeft afgeworpen. De A1, B1, C1 en D1 spelen in de landelijke  Divisies waarin ze het regelmatig tegen betaald voetbalorganisaties opnemen. Spelers als Charlison Benschop en Miquel Nelom braken de laatste jaren door bij hun clubs en ook de komende jaren wordt verwacht dat er een aantal ‘Spijkenissers’ zullen doorbreken in het betaalde voetbal.

error: Content is protected !!