JO11-5 pakt toernooiwinst en loopt warm voor de competitiefinale

2e toernooiwinst

Wederom hoofdprijs in 1e-3e klasse toernooi voor JO 11-5

Vlak voor onze kampioenswedstrijd in de 2e klasse van aanstaande dinsdag staat nog even het toernooi bij onze vrienden van Vlotbrug op het programma.
De focus is er nog niet als we mogen aftrappen tegen de gastheren. In de toernooiwedstrijdjes is er niet veel tijd om eventuele misstapjes te corrigeren en moeten alle zeilen worden bijgezet als we door slap verdedigen op achterstand komen. Met een paar individuele acties weet JO 11-5 al snel de gelijkmaker te produceren en is het Jaylen die Revan in stelling brengt om de gelijkmaker binnen te schieten. Echter zal deze pot gewonnen moeten worden en beseffen de spelers dit ook. Danisha weet met een mooie diagonale pass Revan weg te sturen en die twijfelt geen moment om deze kans te verzilveren, 2-1. Met nog een minuut te spelen breekt Vlotbrug door en de gelijkmaker lijkt een feit als de aanvaller de lange hoek kiest. Echter is het Milan die, onder toeziend oog van zijn Prokeeper-trainer, met een katachtige reflex de bal nog net weet te toucheren waardoor de bal aan de goede kant van de paal verdwijnt.
De volgende wedstrijd is tegen onze vrienden van Kethel Spaland. Waar we afgelopen dinsdag nog gekscherend tegen hen hadden gezegd dat zij dit toernooi wel mochten winnen als wij maar de competitiewedstrijd wonnen, staan we vandaag binnen no-time 0-2 achter doordat we onze taken niet uitvoeren zoals we gewend zijn. vvKS is net even gretiger en pakt terecht de overwinning. Ook de aansluitingstreffer van Pepijn na een mooie aanval kan hier niets aan veranderen.
Om nu uitzicht te behouden op de 1e plaats moet er in ieder geval gewonnen worden van een andere bekende; Meeuwenplaat JO 11-1. Eindelijk is JO 11-5 wakker geworden en de ene na de andere aanval wordt op de mat gelegd. Al snel weet Mareo de bal bij Revan te krijgen die vrij eenvoudig de score weet te openen. Vlak hierna volgt de genadeklap als Revan op zijn beurt Jaylen in stelling brengt om de score te verdubbelen. Meeuwenplaat laat het hier niet bij zitten en komt vaker voor ons goal en Mats en Danisha hebben hun handen vol aan de rappe aanvallers. Doordat de middenvelders te ver naar voren staan krijgen zij kansen en weten zij er eentje te benutten, 2-1. Het geloof bij de trainers van vvM op een gelijkspel wordt snel teniet gedaan als Milan met een goeie verre uittrap de counter inzet en Pepijn weet te bereiken. Die op zijn beurt Revan bedient waarna Jaylen de 3-1 mag aantekenen. Prima aanval uit het boekje!!! In de laatste secondes geeft Mareo snel een kort genomen corner mee aan Jaylen die het mooiste doelpunt op zijn Elia’s maakt vandaag. Met een ferme diagonale knal verdwijnt de bal bij de 2e paal in het zijnet.
De laatste wedstrijd dient gewonnen te worden van Hellevoetsluis JO 11-2 die op dit moment op de eerste plaats staat met 7 uit 3 en een doelsaldo van 4-0 in de tussenstand. Als zij door een dekkingsfout al snel op 1-0 komen lijkt het een onmogelijk karwei te worden om in het korte tijdsbestek van 10 minuten het tij te keren. Als deze 10 minuten een voorbode zijn voor aanstaande dinsdag dan moet het goed komen, want op volle kracht vooruit gaat JO 11-5 op zoek naar de gelijkmaker. Met een mooie een-twee met Pepijn weet Revan de 1-1 binnen te schuiven en vlak daarna wordt Kane diep gestuurd. Hij behoudt keurig het overzicht en laat onze topscoorder ook de 2-1 binnen schieten. Door deze overwinning wordt ook het 2e toernooi winnend afgesloten.
Met dit gevoel gaan we ons opmaken voor de belangrijkste wedstrijd die de spelers van JO 11-5 ooit moeten gaan spelen in hun prille carrière, aanstaande dinsdag bij WFB JO 11-1 uit.

 

vv Kethel Spaland JO11-1 - vv Spijkenisse JO11-5 4-7 (1-6)

Op deze dinsdagavond op het indrukweekkende sportcomplex van vv Kethel Spaland waren we te gast voor onze een na laatste wedstrijd deze competitie.
We waren gewaarschuwd, want vvKS had de week ervoor met 6-3 gewonnen van onze directe concurrent WFB.
De wedstrijd begon iets later, omdat het complex niet alleen indrukwekkend, maar ook groot is en we eerst op het verkeerde veld stonden.

Na de plichtplegingen voorafgaand aan de wedstrijd begonnen we deze voortvarend met goed combinatiespel en met het goed en direct druk zetten na de omschakeling.
Ondanks het goede druk zetten konden we toch niet voorkomen dat het vvKS was die al snel het eerste wapenfeit liet aantekenen met een gevaarlijkschot op het doel die tot corner werd verwerkt die daarna geen gevaar meer opleverde.
Hierna namen wij het heft in handen en zagen we het voetbal waar we het hele seizoen op hebben getraind.
Dit resulteerde daarom al snel in combinatievoetbal over de rechterflank waar Revan tot aan de achterlijn doorbrak en de bal goed voorzette waarna Jaylen de bal eenvoudig kon inschieten 1-0.

Na het eerste doelpunt verslapte de aandacht ietwat en kon door onvoldoende krachtig optreden al vrij snel de gelijkmaker binnen schieten.
En waar vvKS dacht bloed te ruiken schakelde Spijkenisse nog een tandje hoger en zagen we voetbal (en ik ben misschien niet geheel objectief..) welke je op dit niveau niet vaak ziet.
Het tempo lag verschrikkelijk hoog en desondanks bleef Spijkenisse het goede spel vertonen met goede combinaties over meerdere schijven en strakke passes en misschien nog belangrijker er werd door iedereen volop strijd geleverd, waardoor vvKS geen enkele kans kreeg om ook maar iets uit te richten.
Het was Spijkenisse die het totale spelbeeld bepaalde en dit had tot gevolg dat we binnen enkele minuten nog voor het rustsignaal vrij eenvoudig konden uitlopen naar een comfortabele 1-6 stand door doelpunten van resp. Revan, Kane, Mareo, Pepijn en uiteindelijk wederom Mareo.

In tweede helft haalden we niet meer het tempo van de eerste helft, maar toch waren wij de bovenliggende partij.
vvKS kwam wat vaker op onze helft alwaar zij stuitten op onze sterke verdedigers Mats, Danisha en sluitpost Milan.
Wij daarentegen kwamen ook voor de vijandelijke keeper, maar konden 4 tamelijk grote kansen helaas niet verzilveren, dit tot ontzetting van de altijd meereizende supporters.
En dan volgt er door het eveneens goed voetballende vvKS een goede combinatie waaruit zij de 2-6 laten aantekenen.
Wij geloven het wel en er wordt nog een tandje lager geschakeld, waardoor vvKS beter in hun spel komt en niet voordat Revan nog de 2-7 scoort is het daarna wederom vvKS die met hun snelle spelers voorin weten door te breken en de 3-7 kunnen binnenschieten.
Dan volgt er een corner voor vvKS en deze wordt met een ouderwetse "inswinger" bij ons in het doel geschoten wat de uiteindelijke stand van deze wedstrijd op 4-7 doet eindigen.
Een goede en sportieve wedstrijd.

Een leuk stukje op de website van vv Kethel Spaland:

http://kethelspaland.nl/clubsite/teams/pupillen/kethelspaland-jo11-1/wedstrijdverslagen/1291-dinsdag-07-05-2017-19-00-uur-vvks-jo11-1-spijkenisse-jo11-5

Gerelateerde items (op tag)

Ga naar boven