Kampioenen!!!! JO11-5

Kampioenen!!!!!

WFB JO11-1 - vv Spijkenisse JO11-5 0-2 (0-1)

Na een heel jaar van tomeloze inzet, gedisciplineerd trainen en het samensmeden van de individuele krachten tot een hecht topteam is het uiteindelijke doel bereikt, namelijk het kampioenschap in de 2e klasse 03.
Na een goede generale repetitie tegen Kethel Spaland waar we na een fantastische wedstrijd voor de eerste keer deze competitie de koppositie wisten te bemachtigen, wachtte ons nu de "echte" finale tegen onze directe concurrent, de nr. 2 van de competitie, WFB.
We moesten deze wedstrijd minimaal gelijk spelen, want bij verlies zou WFB op punten gelijk komen, maar op doelsaldo nipt het kampioenschap naar zich toe trekken.

Waar de trainers en het uiterst trouwe JO11-5 legioen zichtbaar gespannen waren was dit niet of nauwelijks af te lezen van de gezichten van de spelers.
Deze waren namelijk vastberaden om Ouddorp te verlaten met het kampioenschap op zak, WFB was gewaarschuwd!!!

De wedstrijd afgewerkt op een echt pupillenveld, was niet een wedstrijd van het hoogstaande niveau zoals we tegen Kethel Spaland haalde, maar de finale was vanaf meet af aan een echte wedstrijd waarin beide teams vol overgave voor elke centimeter knokten.
Na een voorzichtig over en weer aftastend begin, was het toch Spijkenisse die de eerste serieuze kans gelijk om wist te zetten in een doelpunt.
Na een voorzet over rechts van Jaylen wipt Revan de bal voor de uitkomende keeper omhoog om hem vervolgens langs de keeper in het doel te werken 0-1.

Het vervolg van de eerste helft verliep in een hoog tempo waarin alle spelers voor de volle 110% hun inzet toonden, dat dit niet makkelijk was op deze redelijk warme dag bleek uit het feit dat de spelers zelf aangeven dat ze wilden wisselen om zo het hoge tempo van het team intact te houden.
Het spel was goed in evenwicht en er waren voor de rest geen kansen meer voor beide partijen behalve een hard schot van WFB richting rechter bovenhoek die door Milan nipt via buitenkant paal tot corner werd verwerkt.

Tijdens de welverdiende rust hadden de spelers eindelijk de kans om op adem te komen en werd de tactiek besproken voor de tweede helft, de laatste 25 minuten van deze competitie...
Spijkenisse kwam zichtbaar sterker uit de kleedkamer dan WFB, maar we konden niet voorkomen dat het toch WFB was die de eerste kansen creëerden.
WFB had klaarblijkelijk het plan opgevat om vol in de aanval te gaan, maar deze werden keer op keer door Danisha, Mareo, Thom en Boris afgeslagen.
Een serieuze kans van WFB, een snoeihard schot, werd door Milan via de lat overgetikt en dit was voor Spijkenisse het sein om een tandje bij te schakelen.

De ene aanval na de andere werd ingezet en WFB werd op alle fronten overklast en teruggedrongen.
We konden helaas niet alle kansen verzilveren, want anders was de wedstrijd reeds eerder in de tweede helft beslist.
Kansen van o.a. Pepijn (vanaf afstand hard op de lat), Kane (na een dubbel een-tweetje met Mareo), Mats (twee serieuze kansen) en nog enkele andere mogelijkheden brachten helaas nog niet het verlossende doelpunt.
We moesten wachten tot de allerlaatste minuut van dit treffen op de 100% zekerheid van het kampioenschap toen aan alle onzekerheid een eind kwam, doordat Revan doorbrak over links en voorgaf.
Deze afgemeten voorzet werd knap door Jaylen met buitenkant voet binnen geschoten 0-2.
Hierna explodeerde sportpark de Kruse, omdat alle meegereisde supporters uitzinnig van vreugde waren en alle spelers massaal naar de dug-out stormden om aldaar met de trainers en wisselspelers het kampioenschap te vieren. Na dit mooie tafereel gooide de trainer van WFB de handdoek en floot de scheidsrechter op aanvraag van de trainer af.
Hierna barstte het feest werkelijk los en werd op het veld, de kleedkamer en de kantine gezongen, gedanst en gefeest, totdat het barpersoneel naar huis toe wilde...

Hierbij willen wij, spelers en begeleiding, onze supporters en sponsoren bedanken voor de attenties, bloemen en bovenal een onvergetelijk seizoen.

 

Gerelateerde items (op tag)

Ga naar boven