4 op een rij voor JO11-5 na toernooi bij Forum Sport

Alweer het 4e toernooi dit jaar en nog 2 te gaan voor onze spelers. Deze keer zijn we te gast op het hemelvaarttoernooi in Voorburg bij Forum Sport.

De uitslagen doen misschien anders vermoeden, maar de tegenstanders van vandaag waren van hoog niveau. Echter zijn de spelers van JO11-5 nog steeds heel gretig ook al zitten we aan het einde van het seizoen.

De 1e wedstrijd tegen het in de 1e klasse voetballende Wilhelmus wordt verloren, omdat we nog niet bij de les waren. We komen nog wel op voorsprong als Pepijn een mooie voorzet af weet te leveren bij Jaylen die wel weet om te gaan met zo’n kans, 1-0. Echter staat het al snel weer gelijk als we vergeten in te grijpen en een aanvaller alleen op Milan af kan lopen. Zijn inzet wordt in eerste instantie nog wel gestopt, maar de tweede poging gaat via de paal er toch in. Nog steeds zijn we nog niet wakker en moet Milan meerdere keren reddingen verrichten. Uiteindelijk valt de 2-1 toch en wordt JO 11-5 wakker. Helaas net te laat, want de vele kansen die we nu opeens wel weten te creëren gaan er niet meer in. Als de scheidsrechter dan ook nog 5 minuten te vroeg af fluit dan is de missie voor de rest van de dag wel duidelijk.

In de tweede wedstrijd zien we ons ware JO11-5 gelukkig weer. Vanaf het fluitsignaal wordt Meerburg JO 11-2 massaal teruggedrongen en is het wederom Jaylen die nu met een hard schot van een meter of 15 de 1-0 binnen knalt. Lang hoeven we ook niet te wachten op de volgende doelpunten, Milan weet met een verre uittrap Revan te bereiken die op zijn beurt rustig de 2-0 binnen schiet langs de kansloze keeper. Hierna is het de beurt aan Danisha die een afgeslagen corner met haar ‘verkeerde’ rechterbeen ineens uit de lucht neemt en de bal in de rechterbovenhoek laat verdwijnen, 3-0. Jaylen maakt op aangeven van Mareo de 4-0 en Pepijn schiet vanaf rechts in de korte hoek de 5-0 eindstand op het scorebord.

We zijn nog steeds in de race voor de 1e plaats dus ook in de 3e wedstrijd hetzelfde strijdplan al zojuist. Vorige week kwamen we DSVP ook al tegen (2-0 winst) en werden zij 2e door een minder doelsaldo dan ons. Fysieke sterke jongens in ieder geval. Jaylen laat zien dat hij een echte killer is en schiet voor de 3e keer de 1-0 vandaag op het bord. Echter staan we bij een corner tegen collectief te slapen en mag DSVP volledig vrij de gelijkmaker binnen tikken, 1-1. Van slag zijn de onze niet en het koningskoppeltje Revan-Jaylen laat zich weer snel zien als eerstgenoemde de 2-1 binnen mag schieten. Echter geven de heren van DSVP ook niet snel op en krijgen zij ook nog steeds kansen. Eén van hun kansen weten zij nog te benutten en moet Milan deze goal toestaan ondanks dat hij deze mooie knal nog weet te toucheren. Dan is het over en sluiten en geven de groen-witten extra gas. De tegenstander knakt en door nog eens 3 doelpunten van Jaylen en eentje van Pepijn lopen we uit naar 6-2. Ondanks de 2 overwinningen op rij zit die eerste wedstrijd nog steeds dwars, maar als de concurrent Wilhelmus zijn laatste wedstrijd dan gelijk speelt (1-1) hebben we opeens alles weer in eigen hand.
Op dit moment kunnen er nog 4 ploegen er vandoor gaan met de 1e plaats en worden de laatste 2 poulewedstrijden op hetzelfde tijdstip gespeelt. Gastheer Forum Sport JO 11-3 was ook kampioen geworden in hun competitie in de 3e klasse dus 2 teams die er vol voor zouden gaan. De openingsfase kon niet mooier aanvangen dan wat er nu weer gebeurde. Zoals waar we al het hele jaar op trainen komt Jaylen op 20 meter voor de goal in bal bezit, draait om zijn as en schiet op magistrale wijze (wederom) snoeihard de 1-0 in de kruising. Vanaf dat moment zie je de koppies al gaan hangen bij de tegenstander en gaat JO 11-5 onverminderd door. Revan pikt de bal achterin op en begint aan en solo, hij gaat 1, 2, 3, 4 verdedigers voorbij en komt alleen voor de keeper te staan. Ach ja dacht hij; ik ben er nou toch dus dan speel ik die ook nog maar uit, 2-0. Om maar duidelijk te maken wie hier de echte kampioen is prikt hij er nog 2 in en staat het halverwege al 4-0. Het tempo zakt hierna wat een de gastheren mogen ook wat meer komen voetballen, maar achterin houden Mareo/Danisha en Mats de boel goed gesloten. Zelfs Kane komt regelmatig assisteren om de nul zeker te behouden. JO 11-5 blijft voetballen en Pepijn staat nu even op de midmid, omdat Revan er uit is gehaald. Kane stuurt hem richting het goal met een mooie diagonale pass. Vlak voor de goal legt hij aan voor een schot, maar ziet op het laatste moment op links de meegelopen Jaylen vrij staan. De keeper gaat voor het schot en de bal gaat breed naar Jaylen die simpel zijn 9e!! van vandaag kan binnen lopen, 5-0. Veel moois gezien vandaag, maar wat ook heel mooi is dat Mats veelvoudig wordt gezocht op eigen initiatief van de spelers om ook een doelpunt te kunnen maken. Uiteindelijk lukt ook dat nog als Revan vlak voor tijd Mats in stelling brengt en hij in de korte hoek raak schiet, 6-0. Het laatste woord is aan Forum Sport die vol voor de eretreffer gaan, maar Milan en Mareo zijn vastberaden. De eerste inzet wordt door Mareo onderschept, maar de bal komt op het hoofd van de aanvaller. Met een reflex weet Milan de bal uit de rechter benedenhoek te tikken waardoor de wedstrijd eindigt in een clean-sheet. Door deze overwinning pakken deze kanjers voor de 4e  keer achtereen 1e plaats op een toernooi.