Spijkenisse O17 wint KNVB-beker!

Spijkenisse O17 heeft afgelopen zaterdag 27 mei 2017 de KNVB-beker district West II gewonnen. De mannen van trainer Jeroen Versprille waren in de finale te sterk voor UVS O17 uit Leiden.
De weg naar de finale was lang: via Leonidas (5-0), Hekelingen  (11-0), Smitshoek (4-1), Den Hoorn (2-0), Capelle (5-1), TOGB (1-1, wns) en DHC (3-1) werd de finale gehaald.
Op sportpark Duinwetering, dat de gehele dag decor was voor in totaal 21 bekerfinales, trapte O17 om 12:30 af op het snikhete hoofdveld van vv Noordwijk. De wedstrijd begon van beide kanten zenuwachtig. Na wat kleine kansjes van beide kanten liet Spijkenisse het beste van het spel zien. Dat leidde tot een aantal grotere kansen maar helaas niet tot doelpunten. Zodoende werd er gerust met 0-0.
In de tweede helft hetzelfde spelbeeld, Spijkenisse bepaald en UVS zakt terug. Op een sporadische uitbraak van de tegenstander na bleef Spijkenisse aanvallen, wat uiteindelijk de bevrijdende 1-0 opleverde. Na een aantal geblokte schoten was het invaller Roan Leter die de meegereisde supporters deed opspringen.
In de slotfase liet UVS van zich horen door nog een aantal kansen te creëren. 
Na het ontkurken van de champagne, het legen van de waterzak over trainer Jeroen Versprille en een korte toespraak van jeugdvoorzitter Hans Brekelmans kreeg aanvoerder Sven Mijnans de KNVB-beker uitgereikt.
Spijkenisse O17 speelde in de volgende opstelling:
Olvier de Man / Raoul Pinas, Sirano Kartosonto, Aron van Schaik, Jesser Delfgaauw / Alessandro Franzoso, Yannick O'Callagan, Mark Schenk / Elmer de Vries, Ian Dieleman, Sven Mijnans (C)
Reservebank: Björn Fahmel, Roan Leter, Gavin van Dort, Morris de Hoog, Oneil Maatsen, Michel Pille
Scoreverloop: '73 Roan Leter 1-0

Ga naar boven