Spijkenisse niet eens met indeling 3e divisie

Quick Boys bestuurslid Pieter Kuyt heeft namens onderstaande verenigingen zijn ongenoegen geuit in een brief aan de brief van 23 juni 2017 aan de heer J.D. van der Zee, directeur-bestuurder amateurvoetbal. Spijkenisse is het met de inhoud volledig eens.

Hieronder de inhoud:

Geachte heer Van der Zee,

U heeft recent een brief ontvangen vanuit een zestal amateurverenigingen, ondersteund door vele andere verenigingen. Deze betreft het besluit over de instroom van nieuwe beloftenteams.

Als verenigingen die in de Derde Divisie zaterdag 2017-2018 uitkomen met hun standaardteam ondersteunen wij de inhoud van deze brief van harte.
In aansluiting daarop willen we tevens een krachtig protest laten horen tegen de voorlopige indeling van de Derde Divisie zaterdag van komend seizoen. Wij gaan daar absoluut niet mee akkoord en voelen ons zwaar benadeeld doordat er maar liefst vijf beloftenteams in onze poule zijn ingedeeld. De verhoudingen vergeleken met de Tweede Divisie en met name de Derde Divisie zondag zijn op deze manier volkomen weg.

Het huidige indelingsprobleem heeft de KNVB over zichzelf afgeroepen door de voetbalpiramide inclusief de instroom van beloftenteams er door te drukken, tegen de wil van een grote meerderheid van de belanghebbende amateurverenigingen.

Daarnaast is er ondanks alle waarschuwingen onvoldoende nagedacht over de consequenties m.b.t. promotie en degradatie in het afgelopen eerste seizoen van de instroom. Daarmee heeft de KNVB de amateurverenigingen met een groot probleem opgezadeld, waarvan wij als Derde Divisie zaterdag-verenigingen de wel zeer wrange vruchten plukken.

Graag vernemen we hoe de KNVB dit naar tevredenheid van alle partijen denkt te gaan oplossen. Zo niet dan beraden we ons over mogelijke verdere stappen, samen met de verenigingen die zich hebben aangesloten bij de eerdergenoemde brief m.b.t. de nieuwe instroom.

Namens de onderstaande verenigingen,

v.v. Capelle
v.v. DOVO
DVS’33 Ermelo

HSV ODIN ’59
ONS Boso Sneek

K.v.v. Quick Boys

SVV Scheveningen

SV Spakenburg

V.V.O.G.

v.v. ASWH *
v.v. Harkemase Boys *

v.v. Spijkenisse *

* Deze clubs hebben het interne overlegproces hierover niet op deze korte termijn kunnen afronden, maar reeds aangegeven het eens te zijn met de strekking van deze brief.

ACV geeft er de voorkeur aan het eigen standpunt zelf toe te lichten in de bijeenkomst van woensdag a.s.

Contactpersoon: Pieter Kuijt (bestuurslid K.v.v. Quick Boys) Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Log in om reacties te plaatsen